Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:151378
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Grāmatvedības pamatprincipi un to pielietojums.
1)Uzņēmuma ilgstošas pastāvēšanas princips (darbojoša uzņēmuma princips) – t.i., ja vien netiek prasīts pretējais – tiek pieņemts, ka uzņēmums turpinās darboties ilgākā nākotnē. Vadībai jāizvērtē uzņēmuma spēja turpināt darbību, finansu pārskati jāsagatavo pamatojoties uz šo pieņēmumu, ja vien vadībai nav nolūka uzņēmumu likvidēt, pārtraukt tirdzniecību u.c. Izvērtējot vai darbības turpināšanas princips ir piemērots vadība ņem visu pieejamo informāciju par tuvākiem nākotnes plāniem, kam jāaptver, bet nav jāaprobežojas ar vismaz 12 mēnešiem pēc bilances datuma. Ja uzņēmuma līdzšinējā darbība ir bijusi rentabla un tam ir nodrošināta pieeja finansu resursiem, tad secinājumu, ka šis princips ir ievērots, var sniegt bez dziļākas analīzes. Citos gadījumos nepieciešams apsvērt plašu faktoru klāstu, kas skar kārtējo un paredzamo rentabilitāti, parādu atmaksāšanas grafikus un iespējamos finansējuma aizvietošanas avotus, pirms tā var pārliecināties, ka princips ir ievērots.
2)Uzkrājumu un saskaņošanas princips. Izņemot naudas plūsmas informāciju, uzņēmumam savi pārskati jāsagatavo saskaņā ar diviem principiem: Uzkrāšana – ieņēmumi ir jāparāda tad, kad tie ir iegūti, nevis tad, kas saņemta vai maksāta nauda vai tās ekvivalenti, un grāmato grāmatvedības reģistros un uzrāda finansu pārskatos par periodiem un kuriem tie attiecas. Saskaņošana – visi ieņēmumi ir jāattiecina pret izdevumiem, kuri ir izdarīti šo ieņēmumu iegūšanai.. Izdevumi ir jāparāda pilnā apjomā, neatkarīgi no tā, kad ir faktiski veikta samaksa.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties