Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:398217
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Palīdzība atkarīgajiem: individuāli vai grupā?
Šī atbilde arī ir atkarīga no tā, cik tālā fāzē ir atkarīgais, ja tas ir sākums un atkarība nav iesakņojusies cilvēkā, var mēģināt strādāt individuāli, bet, ja tas vairs nav apturams, labāk ir strādāt grupā, jo tad ir lielāka iespēja, ka cilvēks sadzirdēs citus smagus stāstus ar ļoti negatīvām sekām, un tad cilvēks aizdomāsies, un iespējams, kā kāds no stāstiem iesakņosies prātā. Būtisks rehabilitācijas elements ir grupu terapija ar psihologu. Mājas iemītnieki ne vienmēr var kontrolēt savas negatīvās emocijas, traukssmi, dusmas, kas var izraisīt ne tik labu galarezultātu, kā vēlas ģimene.
Kā AA grupa var palīdzēt?
Daudzi apkārtējā sabiedrībā uzskata, ka atkarība ir nolaidība, gribas vājums vai izlaidīgs dzīvesveids. Kristīgā vidē to mēdz vienkāršoti dēvēt par grēku, taču tā ir slimība, viss nav tik vienkārši. Ja cilvēkam visu laiku atgādina, ka problēma ir nolaidība, gribas vājums, utml., tad tas kļūst par vēl vienu šķērsli cīņā ar šo problēmu. Bet patiesībā šiem cilvēkiem ir nepieciešama ļoti nopietna ārstēšana. Diemžēl arī ģimenes locekļi bieži nezina, ka tā ir slimība un negrib meklēt palīdzību, vēl vairāk – šo slimību ar savu nepareizo izturēšanos uztur. Viņi paši arī kā līdzatkarīgie nelabprāt iesaistās konsultācijās. Alkoholisms, narkotiku atkarība ir bioloģiska, psiholoģiska, sociāla un garīga līmeņa slimība un šie cilvēki ir ievainoti, slimi, disfunkcionāli visos līmeņos. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties