Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:639532
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

6. Kādi, laikmetam raksturīgi, garīgās kultūras elementi (sabiedriskā iekārta, uzvedība, izteicieni, mūzika u.c.) redzami filmā?
Cilvēki ir pieklājīgi un taisnīgi viens pret otru. Kad sieviete satiek vīrieti, viņš noskūpsta viņas roku. Šis sasveicināšanās veids parāda cieņu, pret sievieti un parāda, cik labi ir audzināts vīrietis.
Sabiedrības ir sadalīta divos slāņos – bagātie un nabagi. Bagātie pavada savu laiku tikai ar cienīgiem un bagātiem cilvēkiem, apmeklē operas un mākslas izstādes, kā arī ceļo. Nabagi pārsvarā strādā lauku darbus, un no visiem spēkiem cenšas izdzīvot.
Mūzika pārsvarā ir orķestra izpildījumā, kurā ietilpst pūšamie un sitamie instrumenti. Mūzikas temps ir ritmisks ar priecīgu noskaņu. Pārsvarā mūzika ir bez teksta un bez dziedātāja.
Valodā izmanto sieviešu un vīriešu uzrunas – kungs, kundze, jaunkundze. Ar savām rīcībām parāda, ka ir turīgi ,piemēram, apmeklē operas vai izstādes. Brīvā laikā izglītojas.
7. Noskaidrojiet, kā attiecīgo mākslas filmu uztvēra jūsu vecvecāki un vecāki padomju laikā! Vai viņu toreizējā un šodienas attieksme ir mainījusies? Ja „jā”, tad kā un kāpēc?
No vecvecmāmiņas noskaidroju, ka viņas attieksme nav mainījusies par Elzas rīcību, bet gan mainījusies attieksme par situāciju, kas tika attēlota filmā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1384594
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties