Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
6,49
Ietaupījums:
1,10 (17%)
Cena ar atlaidi*:
5,39
Pirkt
Identifikators:110996
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Enzīmu izmantošana dzērienu pārstrādē un ražošanā    2
1.1.  Sulu ražošana    2
1.2.  Vīnā izmantojamie enzīmi    6
1.3.  Alus darīšanā izmantojamie enzīmi    8
Darba fragmentsAizvērt

1.2. Vīnā izmantojamie enzīmi
Vīna darīšanā izmanto jau vīnogās esošos un komerciāli radītos enzīmus, lai palielinātu ražošanas jaudu un nodrošinātu vīnu ar pastiprinātu garšu un aromātu. Fermentu izstrādājumi palielina sulas apjomu, krāsas izteiktību, fermentējamo cukuru daudzumu, kā arī samazina ekstrakcijas laiku.
Β-glikanāzes, kas satur pektināzi, sašķeļ pektīnvielas vīnogu misā fermentācijas procesā vai jauniem vīniem, pirms attīrīšanas un filtrācijas. Vīnogu misa, kas ir apstrādāta ar β-glikanāzi, kuru producē T. harzianum [1], ir mazāk viskoza. Vīns rūgst un nogatavojas ātrāk. Saldajos vīnus apstrādātā ar Bortrytis cinerea pelējuma sēni, lai dehidratētu vīnogas un notiktu cukura koncentrēšana ogā. Β-glikanāze tiek izmantota arī, lai samazinātu šo pelējuma sēņu radīto glikānpolisaharīdu daudzumu, kuri traucē dzidrināšanas un filtrācijas procesā [6].
Enzīmi ir vajadzīgi arī, lai pastiprinātu un “atbrīvotu” aromātu vīnos. Glikozidāzes atbrīvo aromātvielas, kas ir savienoti ar cukuriem un veido glikozīdus bez smaržas. Β-glikozidāze, kuru producē A. Niger, spēj pārvērst šos terpēnus par aromātiskajiem terpēniem, atbrīvojot aromātiskās vielas brīvā veidā. [5]

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Enzīmu izmantošana dzērienu ražošanā”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/110996

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties