Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:996551
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā ēnu ekonomika visdažādākajos tās izpausmes veidos ir aptvērusi visas dzīves jomas, tā sākusi saaugt ar finansu un valsts aparātu, ar politiskajām partijām, kļūstot par nopietnu draudu valsts demokrātisko pamatu iedragāšanai. Valsts ēnu ekonomikas dēļ cieš lielus zaudējumus. Tā negatīva ietekmē valsts finanses. Valsts budžetā ieņēmumi nepieaug, tādējādi rodas problēma ar valsts ienākumu pārdali, jo vienkārši ir maz ko dalīt. Visi no valsts budžeta finansētie sabiedrības slāņi tāpēc nevar cerēt uz pietiekamu darba samaksas, pabalstu un pensijas pieaugumu.
Ar jēdzienu ēnu ekonomiku parasti saprot kā ar likumu atļautās ekonomiskās darbības, kas tiek veiktas ar pārkāpumiem (izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, dubulto grāmatvedību un līdzīgiem), tā arī ar likumu aizliegtās uzņēmējdarbības formas un kriminālnodarījumi, kas valstij nesuši materiālos zaudējumus.
Ēnu ekonomika ir makroekonomikas daļa, kur uzņēmumu ekonomiskajā darbībā gūtie naudas līdzekļi apgrozās ārpus grāmatvedības, nemaksājot nekādus nodokļus, tādējādi tie netiek pieskaitīti valsts iekšējam kopproduktam, tie ir uzņēmumi- kuros personāls strādā par minimālo darba algu, pārējo saņemot aploksnēs, par kurām nodokļi maksāti netiek;- tie ir uzņēmumi, kas lielos daudzumos realizē preces bez jebkādiem dokumentiem, vai arī ar viltotiem dokumentiem, realizē visas preces, vai daļu preču, imitējot savu it kā legālo darbību; - tie ir uzņēmumi, kas caur bankām, turklāt starptautiskā līmenī atmazgā netīro naudu.
Visu ekonomiku var sadalīt 4 lielās grupās, par pamatu ņemot uzņēmumu attieksmi pret nodokļu maksāšanu un likumīgo kārtību sabiedrībā:…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1138196
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties