Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:897895
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2004.
Valoda: Angļu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Angļu juridiskai sistēmai piemīt viena ievērojama īpatnība, kas to atšķir gandrīz no juridiskām sistēmām visā pasaulē: tai nav ne civilkodeksā, ne kriminālkodeksa. Likumi daļēji sastāv no likumdošanas aktiem vai Parlamenta aktiem un daļēji no Paražu tiesībām vai nerakstītiem likumiem. Paražu likumi ir nerakstīti likumi vai precendentu tiesības, t.i., spriedumi vai izskatītās lietas notiek pēc [Williama the Conqueror] laiku paražām. Šī iemesla dēļ nozīmīga likumu daļa nekad nav tikusi izskatīta, nekad nav debatēts par tiem, nav notikusi to apstiprināšana kādā no Anglijas Parlamentiem. Daudzi no Anglijas likumiem satur nevis Parlamentāros likumdošanas aktus, bet gan Augstāko Tiesu, Apelācijas Tiesu vai Lordu Palātas [Hose of Lords] tiesnešu izlemto lietu ziņojumus. Anglijas likumi tika izveidoti, sakombinējot likumdošanas aktus un tiesnešu radītos likumus, kur pēdējais no tiem ir Paražu likumi.
Kopš 16.gs. ir pieņemts princips ka izskatītās lietas satur autoritatīvu “precendentu”, kas nozīmē, ja tiesnesis ir izdarījis spriedumu par konkrētu lietu, jebkurš cits tiesnesis pēc tam, kuram nākas saskarties ar līdzīga rakstura faktu kopumu, attiecina likumu tādā veidā, kā tas bijis deklarēts jau iepriekšējā līdzīga rakstura tiesā. Liels skaits precendentu, kas sastopami likumā, dod iespēju tiesnešiem brīvi izvēlēties precedentus, kuri uzskatāmi par nozīmīgi atbilstošiem konkrētai lietai un spriest par tiem, kas līdzinās iepriekš izskatītiem precendentiem. Tomēr mūsdienās, gandrīz visi pārkāpumi, par kuriem persona var tikt sodīta, ir izskatīti kādā no likumiem, kas paredz maksimāli iespējamo sodu.

1. What is the succession of the proceedings of a trial?
Persons offending against the law are summoned before a court of law. The summons issued by a court state the charge maved against the offender by the person suing him.
Opening the case for the prosecuting party and hearing the evidence of the witness for the prosecution carries on the trial.
On the completion of the plaintiff’s case and evidence, the defendant’s case is stated and evidence is heard in support of it. A barrister undertakes the defence of the defendant.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties