Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:851382
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tabulā tiek atspoguļoti dati par Reverse repo darījumiem ar Merita bankas obligācijām (MarB), LV0000560027, LV0000560019, LV0000560026 laidienu Latvijas Valsts iekšējā parāda vērtspapīriem, Latvijas Unibankas obligācijām ar ISIN kodu LV0000800064, un ar Lietuvas Valsts obligācijām ar ISIN kodiem LV000060302 un LV000060304, un piecgadigām Lietuvas Valsts obligācijām (LT5Y).
Reverse repo operācija (pirkšana ar atpārdosanu)- darījums kurā banka pērk valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīrus un darījuma termiņam beidzoties atpārdod tos par fiksētu cenu. Kaut kopš 1997.gada uz šo darījuma veidu naudas tirgū nav pieprasījuma un Latvijas Banka nenosaka šīm operāciju veidam procentu likmes,dažas komercbankas tomēr sniedz šo pakalpojuma veidu dažiem privātuzņēmumiem.
Pirmajā tabulas ailē tiek norādīti vērtspapīru ISIN kodi, otrajā- vērtspapīu tirgus cena, trešajā- Reverse repo darījumā apgrūtinamo vērtspapīru skaits, ceturtajā- Reverse repo operācijas procentu likme, piektajā- Reverse repo darījuma n-vērtspapīru skaita pirkšanas cena, sestajā- Reverse repo darījuma n-vērtspapīru skaita atpārdošanas cena.
Reverse repo 1.summa, jeb pirkšanas cena- ir tā summa, ko Banka maksā Klientam par Reverse repo darījumā apgrūtinātiem vērtspapīriem. Respektīvi, lai darījums notiktu Klients pārskaita uz Bankas vērtspapīru kontu noteiktu vērtspapīru daudzumu, kurš tiek aprunāts Reverse repo līgumā, no savas puses Banka darījuma dienā nodrošina uz klienta kontu noteiktu naudas summu, kura ir vienāda ar pirkšanas summu par šiem vērtspaspapīriem.Šī summa parasti ir ļoti tuva tirgus vērtspapīra cenas un daudzuma reizinājumam.Šī summa var būt gan mazāka, gan arī lielāka par šo reizinājumu, bet tā nevar pārsniegt 1,5% no vērtspapīra tirgus cenas, pretējā gadījumā rodas nodrošinājuma iztrūkums.Pēc n-dienām(šīs dienu skaits arī tiek aprunāts Reverse repo līgumā) Banka pārskaita ierepotus vērtspaīrus uz Klienta vērtspapīru kontu, savukārt Klienta pienākums ir atpirkšanas summas nodrošināšana savā kontā.Šī atpirkšanas summa ir vienāda ar Bankas atpārdošanas cenu, jeb 2.summu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113765
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties