Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:884975
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Situācijas apraksts    3
2.  Uzdevumi    4
2.1.  Ietekmēšanas virzieni uz apkārtējo vidi    5
2.2.  Ekoloģiskā menedžmenta infrastruktūras faktori    6
2.3.  Papīra dzīves cikls    8
2.4.  Ekoloģiski orientēta uzņēmējdarbības portfeļa matrica    9
2.5.  SVID analīze    11
  Nobeigums    12
  Literatūras saraksts    14
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Ekoloģiski orientēta uzņēmējdarbības vadīšana mūsu valstī ir paradījusies salīdzinoši nesen. Tas ir viens no galvenajiem komercsabiedrības konkurētspējas izšķirošajiem faktoriem.
Kopš 19. gadsimta beigām ražošanas industrijas apjoms pasaulē pieaug eksponenciāli, un līdz ar to tikpat strauji palielinās izmantojamo dabas resursu daudzums. Ja ņem vērā to apstākli, ka pašlaik tikai daži procenti no izejvielas pāriet galīgajā derīgajā produktā, tad kļūst skaidrs, ka atkritumu un vidi piesārņojošo vielu daudzums pieaug vēl straujāk. Cilvēce daudz vairāk ražo atkritumus, nevis derīgo produktu, un šī tendence pastiprinās. Tādas ekstensīvās saimniecības attīstības rezultātā cilvēce jau tuvojas stāvoklim, kad izdevumi dabas aizsardzības un piesārņojumu likvidēšanas pasākumiem sāks pārsniegt izdevumus pašas produkcijas ražošanai. Tas norāda, ka nepieciešama principiāli jauna pieeja industrijas attīstībā. Pāreja no ekstensīvās attīstības uz intensīvo, pirmkārt, uz dabas, apkārtējās vides un līdz ar to cilvēka dzīves kvalitātes standartu saglabāšanu un paaugstināšanu. Jāveido jaunas tehnoloģijas, jārekonstruē vecās tā, lai ražoto atkritumu un piesārņojumu daudzums samazinātos, palielinoties rūpniecības jaudai, lai iespējami mazāks būtu dabas resursu patēriņš, maksimāli tiktu atjaunoti, pārstrādāti atkritumi un paliekas, maksimāli tiktu rekuperēta enerģija un optimizēta tās izmantošana. Katram tehnoloģijas veidam ir savas īpatnības, ir pilnīgi konkrēti tikai šai tehnoloģijai atbilstoši procesi un to ekoloģizācijas iespējas. Arī iedarbības uz vielām, to pārstrādes, pārveidošanas metodes un paņēmieni ir ļoti atšķirīgi, balstās uz dažādām fizikālām un fizikāli ķīmiskām īpašībām un parādībām.
Viena no mūsdienu dzīves galvenajām tendencēm ir ekoloģizācija, kas izpaužas ne tikai cilvēku rūpēs par veselīgu dzīvesveidu, pareizu uzturu, ekoloģiski tīru materiālu izmantošanu, bet arī kā tieksme veidot pēc iespējas ekoloģisku un vienlaikus arī komfortablu dzīves vidi sev un savai ģimenei.
Darba mērķis ir analizēt konkrētu situāciju, kas pastāv Latvijā, no vairākiem ekoloģiski orientētas vadīšanas aspektiem.
Darba uzdevumi:
1. Izvēlēties situāciju un atrast nepieciešamo informāciju.
2. Izpētīt situāciju no dažādām ekoloģiskā menedžmenta pozīcijām.
3. Izdarīt secinājumus.
Darba pamatā ir izmantoti interneta resursi, ka arī autores viedoklis.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties