Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:206951
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līdz šim šo ētikas paplašinājumu pētījuši vienīgi filosofi, būtībā tas ir ekoloģiskās evolūcijas process. Tā attīstību var aprakstīt tiklab no ekoloģijas, kā arī no filosofijas viedokļa. Ekoloģiskā ziņā ētika ir rīcības brīvības ierobežojums cīņā par eksistenci. Filosofiskā ziņā ētika ir uzvedības maiņa no antisociālas un sociālu. Tās ir vienas un tās pašas parādības divas definīcijas. Šī parādība rodas no savstarpēji atkarīgu indivīdu vai grupu tendences attīstīt sadarbības veidus. Ekologi to dēvē par simbiozi. Politika un ekonomika ir progresīvi simbiozes veidi, kuros visiem vienlīdz brīvā sacensība ir daļēji aizstāta ar ētiska rakstura sadarbības mehānismiem.
Pieaugot sabiedrības blīvumam un darbarīku efektivitātei, sadarbības mehānismi ir kļuvuši komplicētāki. Mastodontu laikos, piemēram, bija vienkāršāk definēt antisociālu nūju un akmeņu pielietojumu, nekā antisociālu ložu un ziņojumu dēļu pielietojumu motoru laikmetā.
Pirmkārt ētika attiecās uz attiecībām indivīdu starpā, Mozaīkas dekalogs ir tās piemērs. Vēlāk to sāka attiecināt arī uz attiecībām starp indivīdu un sabiedrību. Zelta Likumi tiecās integrēt indivīdus sabiedrībā, demokrātija centās integrēt indivīdu sabiedriskajā organizācijā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113001
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties