Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:906584
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  E. KANETI “MASA UN VARA”    3
1.1.  Saskāršanās baiļu pārvērtība    3
2.  F. NĪČE “PAR KORUPCIJU”    5
3.  A. KAMĪ “MĪTS PAR SĪSIFU”    6
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    7
Darba fragmentsAizvērt

(B) Darba “Masa un vara” autors Eliass Kaneti – (dzimis 1905. gada 25. jūlijā, miris 1994. gada 14. augustā) bija Bulgārijā dzimis romānu autors, scenārists. Darbus rakstīja vācu valodā. E. Kaneti studējis ķīmiju Vīnes universitātē. 1981. gadā viņš saņēma Nobela prēmiju literatūrā. Slavenākais rakstnieka darbs ir romāns "Aklums" (izdots 1935. gadā), kurā, turpinot F. Kafkas tradīcijas, Eiropas realitāte pēc Pirmā pasaules kara tiek pasniegta kā absurds un ārprāta triumfs.
(C) Manuprāt, problēmas, ko apraksta autors fragmentā „Saskāršanās baiļu pārvērtība” ir aktuālas arī mūsdienās.

(B) Frīdrihs Vilhelms Nīče (dzimis 1844. gadā 15. oktobrī Vācijā un miris - 1900. gadā 25. augustā) - bija vācu filozofs, filologs un psihologs, tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem 19. gadsimta filozofiem. Nīče sludina jaunu, spēkpilnu cilvēku, kurš pārvarējis kristietības vērtības, gadsimta liekulīgo morāli, pūļa kaislības.
(C) Korupcija pastāv arī šodien, tāpēc šī tēma ir ļoti aktuāla mūsdienās. Korupcija ir izplatījusies visā pasaulē, citur to ir mazāk, citur vairāk. Protams, ir valstis un pat speciālas organizācijas, kuras cīnās ar to. Tomēr, vairākās valstīs ir korumpēta valdība, tādēļ korupcija vēl vairāk pastāv un izplatās.

(B) Albērs Kamī dzimis 1913. gadā 7. novembrī un miris 1960. gadā 4. janvārī. Bija franču rakstnieks un filozofs, viens no eksistenciālisma iedvesmotājiem (kopā ar Žanu Polu Sartru). 1957. gadā saņēmis Nobela prēmiju literatūrā. Viens no autora atpazīstamākiem darbiem ir “Mīts par Sīsifu”. Autors uzskatīja, ka vienīgais veids, kā cīnīties ar absurdu, ir atzīt tā pastāvēšanu.
(C) Šī problēma ir aktuāla arī mūsdienās, jo bieži vien mēs aizdomājamies vai ir vispār jēga no tā, ko darām. Galvenā varoņa Sīsifa darbu var mierīgi salīdzināt ar jaunās pasaules cilvēka dzīvi, neskatoties uz to, ka tas tapis pirms vairāk nekā pusgadsimta. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1385897
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties