Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:669849
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Eiropa sastāv no daudzām tautām, nācijām, faunām, tradīcijām un paražām, kuras savā starpā ne vienmēr sakrīt vai ir līdzīgas. Vēsturiski Eiropa gandrīz vienmēr bijusi viena no visattīstītākajām un varenākajām pasaulē, tāpēc ir interesanti uzzināt, kā Eiropa, kur dzīvojam arī mēs, ir ieguvusi savu nosaukumu un kur meklējami tās pirmssākumi.
Kas tad īsti ir Eiropa? Eiropas nosaukums ir cēlies no asiriešu un foiniķiešu ereb, saules riets, rietumi, pretēji aču jeb saules lēktam (Āzijai); grieķu valodā ereb pārveidojās par Eurōpē un kļuva vispārīgs. Senāk Eiropa tika dēvēta gan Europa, gan Vakarzeme, gan arī Rietumi. Par Eiropu pastāv vairāki interesanti nostāsti jeb mīti. Apzīmējuma „Eiropa” rašanās tiek saistīta ar tāda paša nosaukuma pilsētu Mazāzijas dienvidrietumos. Dažas versijas vēsta, ka šis vārds esot nozīmējis „tumšais” jeb norādījis uz saules rieta zemi. Tādējādi Eiropa nav nekas cits kā Vakarzeme, kura pretstatīta gaismas un ausmas zemei – Āzijai. Senajā grieķu mitoloģijā par Eiropu sauca Tēbu valdnieka Agēnora meitu, kuru nolaupīja viņā iemīlējies Zevs. Zevs viņas dēļ pieņēma vērša izskatu, iekārdināja viņu jūras malā viņu uzkāpt viņam mugurā un nolaupīja. Šā skaistā, baltā vērša mugurā Eiropa pārpeldēja pāri jūrai un nonāca Krētas salā. Tur viņa pēc mīlas sakara ar Zevu dzemdēja Mīnoju, Sarpēdonu, un Radmantiju. Pēc tam Eiropa kļuva par krētas valdnieka Asterija sievu. Asterijs pieņēma Eiropas bērnus un uzaudzināja tos kā savējos. Ar mītu par Eiropu saistās notikumi ar Eiropas brāli Kadmu, viņš bezcerīgi devās meklēt savu māsu un neatradis Kadims palika uz dzīvi Tēbās.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1138625
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties