Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:545247
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tas nozīmē, ka jautājumu lemšanā, kas attiecas uz iepriekš nosauktajām jomām dalībvalstīm nav tiesību iejaukties un Eiropas Savienība, izmantojot savas ekskluzīvās tiesības, viena pati pieņem lēmumu, kādu uzskata par pareizu. Dalībvalstis savu nostāju drīkst izteikt un Eiropas Savienība to ņem vērā tajās jomās, kur ES un dalībvalstīm ir dalīta kompetence - iekšējais tirgus, sociālā politika, ekonomiskā, sociālā un teritoriālā kohēzija, lauksaimniecība un zivsaimniecība, izņemot jūras bioloģisko resursu saglabāšanu, vide, patērētāju tiesību aizsardzība, transports, Eiropas komunikāciju tīkli, enerģētika, brīvības, drošības un tiesiskuma telpa. Bez tam ir jomas, kurās dalībvalstis vienas pašas pieņem lēmumus, neskatoties uz ES nostāju.
Secinu, ka, iestājoties ES, dalībvalstis daļu savas suverenitātes nodod ES kompetencē un to apzinās. Pēc Lisabonas līguma stāšanās spēkā skaidri ir izdalītas ES ekskluzīvās kompetences jomas, jomas, kur ES darbojas kopā ar dalībvalstīm un jomas, kuras ir tikai un vienīgi dalībvalstu kompetencē. Līdz ar to dalībvalstis var ietekmēt tikai pēdējo divu kategoriju jomas, nākot klajā ar saviem priekšlikumiem. Tomēr dalībvalstīm vienojoties, tām jebkurā brīdī ir tiesības mainīt līgumu saturu, atņemot ES kādu tās kompetences jomu, jo ES pieder tikai tai nodotā suverenitātes daļa, ko tā patvaļīgi nevar mainīt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties