Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:190492
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Runājot par Eiropas Savienību un mēģinot atbildēt uz jautājumu par to, vai Eiropas Savienība ir „valsts” starptautisko attiecību tradicionālā diskursā, vispirms vajadzētu definēt to, kas tiešām ir Eiropas Savienība un vai šī organizācija var līdzināties valstij. Tātad, Eiropas Savienība ir 27 valstu apvienība, kas darbojas uz valstu starpā noslēgtu līgumu pamata, kuros ir noteikti svarīgākie mērķi, politikas, darbības instrumenti, tiesību sistēma, institūcijas un to funkcijas un lomas lēmumu pieņemšanas procesā. Būtība var runāt par to, ka Eiropas Savienība ir politiskā un ekonomiskā organizācija, ka arī svarīgi atzīmēt to, ka tā ir reģionālā organizācija, kurai ir tieša ietekme uz Eiropas reģionu un pastarpināta ietekme uz citiem pasaules reģioniem.1 Tas arī ir pats par sevi saprotams ,ka Eiropas Savienība ir reģionāla organizācija, tomēr ir konkrētas iezīmes, kuras tiešā veidā nav raksturīgas organizācijām.
Tātad, tagad uzmanību vajadzētu pievērst tām, ka Eiropas Savienībai piemīt tādas iezīmes, kuras nav raksturīgas nevienai no pastāvošam organizācijām. Pirmkārt, tā ir kopības sajūta un kopēja ārēja un iekšēja organizācijas politika. Eiropas Savienība pasaules mērogā aizstāv visas organizācijas intereses, tas nozīme, ka tā aizstāv visu dalībvalstu intereses, nevis kādas konkrētas valsts intereses. Tomēr vel ir viena ļoti svarīga iezīme, kas atšķir Eiropas Savienību no citam organizācijām un tā ir Eiropas Savienības pārvaldība. Eiropas Savienības pārvaldība ir ļoti nepieciešama. Eiropas Savienībā savā būtība ir milzīga organizācija un to arī var uzskatīt par sava veida valsti. Eiropas Savienībai ir arī savas konkrētas multinacionālās vērtības un viena no tam vērtībām ir Es valūta eiro. Savā būtība Eiropas Savienības pārvaldības struktūras nodrošina to, ka tiek apkopoti visu valstu viedokli ir rezultāts ir pieņemts tikai viens lēmums, kas nozīme ka tika rasts kompromiss. Savukārt tas liecina par to, ka kompromisu var rast ne tikai konkrētas valsts iekšēja politika, bet arī veselas organizācijas politikā. Runājot par to, kā notiek ES pārvaldība, tad šeit atkal uzmanību vajadzētu pievērst Eiropas Savienības institūciju lomai politikas veidošanas procesā. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties