Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:832762
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izcilākais dižbaroka mākslinieks bija arhitekts un tēlnieks Džovanni Lorenco Bernīni. Lorenco Bernīni dzimis 1598. gada 7.decembrī Neapolē, taču visa viņa daiļrade saistīta ar Romu. XVII gadsimta pirmajā pusē pāvesta pārvaldīto Romu sāka rotāt greznas, it kā dzīvības un kustības pilnas celtnes, skulptūras, strūklakas, krāšņi dārzi. Kaut arī šos mākslas darbus radīja daudzu talantīgu cilvēku rokas, kūsājošās jaunrades centrā atradās Lorenco Bernīni. Viņš strādāja pie baznīcu, palaco [lielas pilsētu savrupmājas], strūklaku projektiem, veidoja gan mitoloģiska, gan reliģiska rakstura studijas, skulpturālus portretus, pāvestu kapa pieminekļus. Bernīni ir ļoti universāla personība – tēlnieks, gleznotājs, grafiķis, arhitekts. Viņš pārdzīvoja 10 pāvestus un radīja tiem lieliskus kapa pieminekļus.
1624.g sāk strādāt Sv. Pētera katedrālē, ar to saistās viņa mūža darbs. Katedrāles ārskatā vērotājiem fasāde aizsedza grandiozo kupolu, ko bija cēlis Mikelandželo. Bernīni apņēmās šo trūkumu novērst. Viņš bija pāvesta arhitekts. Iecerēja ansambli, kam vajadzēja atbilst vairākiem mērķiem: l)aizvest skatītāju tik tālu prom no katedrāles, lai aiz fasādes balustrādes parādītos kupols.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-4,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1308390
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties