Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:290455
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šajā metaforā Majors salīdzina dzīvnieku likteni ar nežēlīgo nazi, rosinot to, ka saimnieks tāpat visus dzīvniekus ar laiku nogalinās neņemot vērā to, cik daudz darba viņi ir ieguldījuši fermas dzīvē.
Tēlu raksturojums:
Napoleons – cūka. Napoleons izmantoja neētiskas metodes, lai tiktu pie varas. Viņš nevarēja sadzīvot ar Sniedziņu un bija pretrunā uz jebkuru Sniedziņa priekšlikumu. Napoleona tēls bija balstīts uz Josifa Staļina. Sniedziņš - cūka, kas mūždien apstrīdēja Napoleona teikto. Pēc sacelšanās cīnījās par varu Dzīvnieku fermā, bet beigās tika padzīts no fermas un izmantots kā propagandas materiāls. Sniedziņš bija balstīts uz Leona Trocka. Bokseris – zirgs, kurš bija naivs un sekoja pilnīgi visam cūku teiktajam. Bokseris ir perfekts piemērs sabiedrības iedzīvotājam, kas uzticas visam, ko saka valdība.Vecais Majors - cūka, kuras sociālistiskas utopijas vīzija darbojās kā iedvesma apvērsumam pret cilvēkiem.
“Dzīvnieku ferma” ir ne tikai ir interesanta, bet tā arī ļauj ielūkoties padomaju varas režīms. Lasot grāmatu var redzēt daudz iezīmes un atsauces uz padomju laikiem un tā, manuprāt, būtu jāizlasa ik vienam, jo darbā attēlotās problēmas kā totalitārisms, apspiestība, un valdības pārukums pār cilvēkiem, mūsdienās vēljoprojām ir aktuāls, jo pasaulē vēljoprojām ir politiski apspiestas valstis.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1391053
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties