Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929734
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vīrieši salīdzinājumā ar sievietēm visumā pozitīvāk vērtē situāciju visās dzimumu līdztiesības jomās.
Atbildes liecina, ka pašvaldībās pārsvarā netiek atsevišķi analizēti un izmantoti sieviešu un vīriešu ieteikumi dažādu sabiedrisko norišu apspriešanu procesā, kā arī pašvaldību darba plāni neparedz īpašas aktivitātas viena vai otra dzimuma prasmju attīstībai, apmācībai, tādejādi nodrošinot līdzvērtīgu pieeju pakaplojumiem. Tas vedina domāt, ka pastāv problēmas ar dzimumu līdztiesības principu integrāciju politikas veidošanas procesā.
Raksturojot dzimumu līdztiesības projektu galveno misiju, visbiežāk tiek pausts uzskats, ka tā ir nepieciešamība “mainīt ļaužu izpratni” un “tradicionālo attieksmi pret dzimumu lomām”, t.i., veicināt dzimumu stereotipu pārvarēšanu. Bet aptuveni trešajai daļai mērķa auditorijas nav viedokļa par to, kas ir dzimumu līdztiesības projektu misija, kas liecina, ka nepieciešamas nopietns informatīvs un izglītojošs darbs šajā jomā.
Aptaujas dati liecina, ka vīriešu vidū dzimumu stereotipi par sievietēm it kā raksturīgām īpašībām ir būtiski biežāk akceptēti nekā starp sievietēm. Vīrieši biežāk kā sievietes uzskata, ka “kopumā vīriešiem ir spēcīgāka loģikā nekā sievietēm”, “darbs, kurā jāpieņem atbildīgi lēmumiem ir vairāk piemērots vīriešiem nekā sievietēm”, “atrodoties “augstā amatā”, sieviete daudz zaudē no savas pievilcības”.
Vienīgais, kam sievietes piekrīt biežāk nekā vīrieši, ir dzimumstereotips “darbs ar tehniku ir vairāk piemērots vīriešiem”, kas ir arī visbiežāk akceptētais viedoklis abu dzimumu vidū.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties