Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:331755
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai precīzāk varētu noteikt, kas ir vajadzīgs un ko pieprasa mediju patērētāji, masu mediju pētījumi ir nepieciešami. To attīstību un iespējas ir ietekmējuši dažādi faktori: svarīgi vēsturiski notikumi vai sociāli spēki, sabiedrības pieprasījums, pētnieciskās tehnikas attīstības līmenis, sociālo pētījumu prestižs un “mode” konkrētā vietā un laikā. Pēdējā laikā arvien vairāk uzmanība tiek pievērsta dzimumu (gender) jautājumiem medijos, dzimumu interešu pārstāvēšanai, dzimumu līdztiesības jautājumiem, integrācijai.
Auditorija no MK socioloģisko pētījuma aspekta tiek apskatīta gan kā dalībnieks, gan kā novērotājs. Līdz 20 gs. sākumam mediju darbiniekiem nebija gandrīz nekādas intereses par auditorijas izmēriem, tās struktūru, bet vēlāk, jo īpaši mūsdienās, masu mediju industrija pievērsās auditorijas pētījumiem
Vārds “auditorija” ilgu laiku bija pazīstams kā termins “saņēmējs”, tā vienkāršākajā nozīmē, kas saistīta ar masu komunikācijas procesiem. Auditorija ir gan kā sociālā konteksta produkts (kas iedala kultūru intereses, sapratni un vajadzību pēc informācijas), gan kā atbilde uz mediju sistēmas nodrošinājumu.
Orientācija uz auditoriju atkarīga no tā, kādi ir ziņu organizācijas mērķi – ienākumi no auditorijas, ienākumi no reklāmas vai bezpeļņas mērķi. Savukārt, šo mērķu izpratne saistīta ar ziņu reportiera atspoguļojamo sfēru un var ietekmēt korespondenta autonomija un savas lomas izpratni.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1114622
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties