Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:147817
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Gadiem ejot, PSRS prasības un likumi kļuva arvien “maigāki”, sabiedrībā arvien vairāk parādījās rietumu kultūras un likumu iezīmes, arī ar dzimumu līdztiesību saistītie stereotipi vairs nebija tik konkrēti. Sievietes atmodas laikā piedalījās politiskajās aģitācijās, tautas atmodas veicināšanas pasākumos, kā arī ņēma dalību politiskajos veidojumos Latvijas brīvības atgūšanai. 1990.gadā Latvija atguva neatkarīgas valsts statusu, un Latvijā spēkā atkal stājās Latvijas Valsts Satversme. Arī dzimumu līdztiesības sakarā šis gads bija simbolisks, jo Latvijas Valsts 1990.gada 4.maijā pievienojās ANO Konvencijai par jebkuras sieviešu diskriminācijas izskaušanu. (1) Šī konvencija paredzēja, ka Dalībvalsts nosoda visa veida sieviešu diskrimināciju, ir gatavas nekavējoties visiem atbilstošiem līdzekļiem izskaust sieviešu diskrimināciju. (1)
2004.gadā Latvija iestājās Eiropas Savienībā, līdz ar to Latvija pieņēma tās likumus, kas jāīsteno katrā dalībvalstī. 2000.gadā tika pieņemta Eiropas Savienības pamattiesību harta, kurā arī ir uzvērti vienlīdzības faktori. Latvijas Valstij pildīja un pilda ne tikai šo ES pamatlīgumu, bet arī ES direktīvu noteikumus. Piemēram, 2004.gada 13.decembrī izdotā direktīva (2004/113/EC), kas paredz vienlīdzīgu attieksmi pret preču un pakalpojumu pieejamību un sniegšanu. (10)…

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1363292
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties