Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:362178
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fjodors Dostojevskis piedzima 1821. gadā kāda ārsta ģimenē,taču būdams vēl bērns viņš zaudēja vecākus.F.Dostojevska pirmais darbs tika publicēts 1846.gadā,tas bija romāns „Nabaga ļaudis”, kas guva milzīgu atsaucību.Taču 1849. gadā rakstinieks tiek apcietināts un notiesāts uz astoņiem gadiem katorgas darbos.Pirms izsūtīšanas F.Dostojevskim līdz ar citiem aizturētajiem tika inscinēts nāves sods, kas spilgti iespiedās viņa atmiņā, un pat tika aprakstīts kādā romānā.Izcietis katorgu, viņu nosūtīja uz Sibīriju dienēt armijā.Un tikai pēc soda izciešanas sākās šī pasaulsslavenā rakstnieka aktīvais radošais darbs.Mira rakstnieks 1881.gadā 6o.gadu vecumā.Taču neskatoties uz sevu ne pārāk garo mūžu, viņš sarakstīja daudzus izcilus darbus, bet,manuprāt, viens no labākajiem ir romāns „Noziegums un sods”.Šis romāns neatstāja mani vienaldzīgu, un tāpēc par to arī pastāstīšu.

F.Dostojevskis savā romānā „Noziegms un sods” apraksta kāda jauna cilvēka dzīvi 19.gadsimta 60. gados.Rakstnieks tik izjusti apraksta galvenā varoņa Radiona Raskoļņikova dvēseles pārdzīvojumus, ka, manuprāt, neviens cilvēks nespēj palikt vienaldzīgs un nejust līdzi šim, kā arī citiem romānā minētajiem varoņiem.Tātad, augstāk minētais Roskoļņikovs dzīvo putekļainajā Pēterburgā, visdziļākajā nabadzībā.Viņš pieder pie pilsētnieku zemākā slāņa, nabadzības un ciešanu pilnā pasaulē. Radions ir slikti ģērbts, naidīgs pret cilvēci, bet viņa dvēseles stāvoklis bija tik slikts, ka viņu it nemaz nemulsināja un neuztraca paša izskats.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties