Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:736359
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Diplomātijas jēdziens. Diplomātija senajā Grieķijā un Romā. Bizantijas diplomātija.
Diplomātija – sarunu māksla paplašinātā nozīmē saprotama un cieši saistīta ar ārpolitiku.
Grieķija (tās devums civilizācijai).
Grieķu valodu devums diplomātijai(D)
Jēdziens diploma – grieķu vārds – ārzemju pase, atvasināts vārds diplomāti – cilvēks, kuram ir šī pase. Dialogs – sākotnēji saruna par sapratni. Pirmie līgumi vēl pirms grieķiem – klasika – Robežlīgums – rakstītā veidā. Veidojās daudz dažādas savienības un alianses. Neitralitāte – grieķi skaidro – būt mierīgam. Jēdziens konvencija.
Grieķi rada literatūru – Homēra darbi – ataino diplomātiju. Grieķija līdz Aleksandram lielajam nebija vienota, mazām valstīm diplomātija ir ļoti svarīga. Diplomātijā svarīga ir vienota valoda.
490-479 g.p.m.ē. Grieķu lielākais devums, 5 kaujās padzina persiešus no Eiropas. Šī grieķu uzvara radīja pamatu Eiropā tādu, kāds tas ir šodien. Grieķijā bija demokrātija.
Grieķu diplomātijas principi: nav labi lauzt līgumus(uzticība), nav labi sabiedroto pamest nelaimē, diplomātiskā imunitāte(nav labi nogalināt sūtni), grieķi akceptēja zināmus, noteiktus kara vešanas principus, karš ir jāpasludina(kļuva par tradīciju).
Grieķu diplomātiskās vājības: demokrātija (noliedza slepeno diplomātiju, ļoti lēns mehānisms reaģēt uz draudiem toties demokrātija ir izturīgāka, skopa demokrātija.
Grieķu diplomāti: grieķi neradīja profesionālu diplomātu dienestu, ziņnesim jābūt skaļai balsij, ziņnesim jābūt labai atmiņai, orators tuvinās diplomātam-ziņnesis, kuru sūta nest ziņu + ir spējīgs vest sarunas(nevarēja būt jaunāks par 50g.), sabiedrībā cienījams. Lielākā nelaime-kukuļņemšana. Dāvanām jābūt reģistrētām. Grieķija neradīja patstāvīgas vēstniecības, sūtīja cilvēkus turp-atpakaļ.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties