Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:280143
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Grieķija. Tai ir ļoti izrobota krasta līnija un pieder apmēram 1400 salu, bet tikai 154 no tām ir apdzīvotas. Tā ir samērā kalnaina zeme - kalni aizņem apmēram 80% no valsts teritorijas. Šeit atrodas Pinda kalni, augstākais kalns ir Olimps (2917 m). Grieķijas garākā upe ir Aljakmona (314 m). Grieķijā atrodas pasaulē šaurākais kuģojamais jūras šaurums – starp Eibojas salu un kontinentu tā platums ir tikai 40 m. Grieķijas galvaspilsēta Atēnas ir viena no piesārņotākajām pilsētām pasaulē.
Grieķijas galvenā ekonomikas nozare ir tūrisms. Grieķijai tūristus piesaista ainavas un kultūrvēsturiskais mantojums. Grieķijā ir attīstīta kuģniecībai, pateicoties izdevīgajam ģeogrāfiskajam novietojumam un izdevīgajiem uzņēmējdarbības noteikumiem kuģniecībā. Tai ir viena no lielākajām tirdzniecības flotēm pasaulē.11
Pēc iestāšanās ES 1981 .gadā, Grieķija bija viena no galvenajām ES palīdzības saņēmējām. Tika panākti nozīmīgi uzlabojumi ekonomikā, jo valdība realizēja tādu politiku, kas ļāva Grieķijai iestāties ES. Grieķija realizēja stingru monetāro politiku. Galvenās reformas tika veiktas bezdarba samazināšanai un ekonomikas restrukturizācijai.

Mūsdienās galvenās tautsaimniecības nozares ir tūrisms, pārtikas un tabakas rūpniecība, tekstilrūpniecība, ķīmiskā rūpniecība, metālapstrāde, kalnrūpniecība un naftas rūpniecība. Lauksaimniecībā izmantot var tikai 1/3 zemes, daļa augsnes ir neauglīga. Svarīgākā lauksaimniecības kultūra ir olīvkoki - Grieķija ir 3.lielākā olīveļļas ražotāja pasaulē. Tā ir arī ievērojama vīnogu un vīna, vīģu, augļu (citrusaugļu), kokvilnas, tomātu un tabakas ražotāja.12

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties