Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:881825
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai sekmētu sabiedrības ilgtspējīgu attīstību, kas apmierina mūsdienu paaudzes vajadzības, neradot draudus nākamo paaudžu vajadzībām, izšķirošs faktors ir izglītība. Katram skolēnam jāiegūst tādas zināšanas, prasmes un vērtības, kas palīdz kļūt par aktīvu, demokrātisku un atbildīgu pilsoni un piedalīties lēmumu pieņemšanas procesos gan individuāli, gan sabiedrībā, sākot ar vietējo un beidzot ar globālo mērogu. Lai skolēns spētu sniegt savu ieguldījumu ilgtspējīgas attīstības sekmēšanā, visu mācību priekšmetu standartos ir iekļauti ilgtspējīgu attīstību sekmējoši jautājumi.
Vide.
Tehnoloģiju un zinātņu pamatu jomas mācību priekšmetos skolēni iegūst zināšanas par ilgtspējīgu attīstību: apkārtējās vides piesārņojuma veidiem un to novēršanas iespējām, izejvielu ieguvi un taupīgas izmantošanas nepieciešamību, nolietoto produktu savākšanu, pārstrādi un noglabāšanu. Skolēni mācās izprast un izvērtēt cilvēka saimnieciskās darbības ietekmi uz dabasvidi un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu.
Sociālo zinību jomas priekšmetos skolēni apgūst prasmes sadarboties un piedalīties lēmumu pieņemšanas procesos. Viņi apgūst kritiskās domāšanas prasmes, konfliktu risināšanas prasmes, prasmes aizstāvēt pilsoņu tiesības un apzināties dzīvesveida maiņas nepieciešamību, lai aizsargātu apkārtējo vidi, veidotos par videi draudzīgu patērētāju.
Mākslas un valodas jomu mācību priekšmetos skolēni mācās izprast un respektēt kultūru daudzveidību, reģionālo kultūrvēsturisko mantojumu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1170097
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties