Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:441064
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.08.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darba tiesību pamatprincipi. Pieradīt kā diskriminācijas aizliegums pastāv visos darba tiesisko attiecību posmos – darba tiesisko attiecību dibināšanā, darba tiesisko attiecību pastāvēšanā, darba tiesisko attiecību izbeigšanā.
Mūsdienu Dara tiesību pamatā ir katra cilvēka tiesības brīvi izvēlēties bez piespiešanas, stāties darba attiecībās ar jebkuru darba devēju. Vienlaikus pastāvošie likumi nosaka, ka jebkuram cilvēkam ir brīvas izvēles tiesības veidot darba attiecības ar jebkuru darba devēju, ja viņa fiziskās un garīgās spējas, kā arī kvalifikācija atbilst prasībām, kādas nepieciešamas konkrēta darba veikšanai. Pieņemot jaunus darbiniekus, vai, samazinot esošo darbinieku skaitu uzņēmumā, nav pieļaujama nekāda veida diskriminācija. Tas nozīmē, ka valstij ir jānodrošina jebkuram cilvēkam neatkarīgi no tā dzimuma, rases, ādas krāsas, valodas, vecuma, reliģiskās, politiskās vai citas pārliecības, tautības pilsonības, sociālās izcelsmes, seksuālās orientācijas, mantiskā vai cita stāvokļa vienlīdzīgas tiesības uz darbu, taisnīgiem, drošiem un veselībai nekaitīgiem darba apstākļiem, kā arī uz taisnīgu darba samaksu. Ja tiek manīta diskriminācija darba tiesisko attiecību posmos, tad darbinieks var griezties valsts institūcijās – Valsts darba inspekcijā, Valsts darba drošības inspekcijā, prokuratūrā vai tiesā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1114724
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties