Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:180297
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir garais Covid -19? **
Medicīnā jēdziens „garais Covid” tiek definēts, kad pacients izjūt saslimšanas simptomus ilgāk par 3 mēnešiem pēc inficēšanās. Visiem pacientiem nav vienādu simptomu – vienam tas ir elpas trūkums un ilgstošs klepus, citam tās ir muskuļu sāpes vai regulāras galvassāpes. Visbiežākie garā Covid simptomi ir hronisks nogurums, elpas trūkums, muskuļu un locītavu sāpes, kā arī muskuļu vājums, koncentrēšanās problēmas, ožas un garšas traucējumi, sirds ritma traucējumi, regulāras galvassāpes, dzirdes un redzes problēmas. Vienlaikus ar pastāvīgu diskomfortu un sāpēm, ko izjūt cilvēks, slimojot ar garo Covid-19, bieži vien pacients sāk izjust trauksmi, grūtības koncentrēties un reizēm arī depresiju. Ilgstoši izjūtot slimības simptomus, cilvēki nespēj atgūt savas dzīves kvalitāti un daļa pacientu nespēj atgriezties darba tirgū.
Ikvienam cilvēkam, kurš pēc Covid-19 pārslimošanas turpina izjust slimības simptomus, ir jāvēršas pie sava ģimenes ārsta, kurš nosūtīs pacientu pie fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta. Fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts novērtēs pacienta veselības stāvokli un nepieciešamības gadījumā nozīmēs kompleksas rehabilitācijas uzsākšanu. Rehabilitācijas pakalpojumu klāsts, kas ir pieejams, lai mazinātu garā Covid sindromus, ir ļoti plašs un katram pacientam tiek pielāgots viņa veselības stāvoklim un simptomiem.
Populārākās garā Covid-19 ārstēšanas metodes ir fizioterapija, ergoterapija, masāžas, logopēda konsultācijas, siltuma terapija, ultraskaņas un ultraīsviļņu terapija, magnētterapija u.c. metodes. Rehabilitācija pēc saslimšanas ar Covid-19 tiek apmaksāta no speciāli piešķirtiem valsts budžeta līdzekļiem, kas ļauj pacientiem šos pakalpojumus saņemt operatīvi, negaidot garās rindās. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties