Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:103956
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā ir liels augstāko izglītību ieguvušo cilvēku īpatsvars ES. Uz 1000 cilvēkiem Latvijā ir 47 cilvēki, kas ieguvuši visaugstāko izglītības pakāpi, vēl tādi rādītāji visā ES ir tikai Somijai. Jebkuras valsts ekonomisko attīstību lielā mērā nosaka tās iedzīvotāju skaits, viņu zināšanas, darba motivācija. Mūsdienās strauji attīstās tehnoloģijas un nepārtraukti mainās un uzlabojas tehnika un notiek nepārtraukta informācijas apmaiņa, līdz ar to rodas nepieciešamība pēc darbaspēka, kas visu iepriekš minēto spētu saņemt, analizēt, izmantot ikdienas praksē, pārvērst priekšrocībās, lai palielinātos organizācijas konkurences spējas. To spēj veikt izglītoti un kompetenti cilvēki. Tas nozīmē, ka ir augusi cilvēkkapitāla nozīme ekonomikā, ko pierāda Pasaules bankas pētījumi, kuros konstatēts, ka fiziskais kapitāls sastāda 16% no valsts bagātības, dabas resursi 20%, bet cilvēkkapitāls 64% no visas valsts bagātības.
Cilvēkkapitāls ir tas cilvēka spēju un iemaņu kopums, no kura atkarīgs viņa ekonomiskās un sociālās aktivitātes kopums. Cilvēkkapitāla definīcijas parasti akcentē indivīda izglītību, iemaņas prasmes un zināšanas, kas palielina viņa ekonomiskās darbības produktivitāti. Cilvēkkapitāls ietver gan tehniskās, gan sociālās iemaņas. Sabiedrības cilvēkkapitāla attīstību būtiski ietekmē tās cilvēkresursi. Ja sabiedrībā samazinās darbspējas vecuma cilvēku īpatsvars un pilnvērtīgi neatražojas cilvēkresursi, var būtiski pasliktināties citu grupu – bērnu, jauniešu, pensionāru – dzīves apstākļi, samazināties finansiālie resursi sabiedrības cilvēkkapitāla attīstībai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1128579
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties