Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:202865
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Eriksons E.

Jaunība



Pieauguša cilvēka attīstības stadija. Pusaudzis ir koncentrējies tikai uz sevi; kā viņš izskatās citu acīs, par ko kļūs. Izjūt seksuālu pievilkšanos, iemīlas kopumā tas nozīmē pašnoteikšanos.
Jaunieši savās interakcijās veicot neskaitāmas sarunas mēģina noskaidrot, kas viņi ir, kādas ir viņu patiesās jūtas, par saviem uzskatiem vienam pret otru, plāniem ilgām un sagaidāmo. Reāla tuvība ir iespējama tikai tad, kad ir apjausta identitātes sajūta. Iesaistīties patiesās attiecībās ar otru cilvēku var tikai. tas, kurš ir pārliecināts savā identitātē. Neviens pāris neizjūt pilnīgu tuvību. Cilvēki ir dažādi seksuālajās un citās attiecībās, neizbēgama ir noteikta antagonisma [14] klātbūtne starp
partneriem, kura ved līdz periodiskai
izolācijai. Ideālā tuvība ir spēcīgāka, ja
tas ir tā, tad jaunajiem cilvēkiem
veidojās tāda iezīme kā nobriedusi
mīlestība, “savstarpēja uzticība uz
visiem laikiem izolējoša antagonismu.”


Piemēram, ja jauneklis uztraucās par savu vīrišķību, viņš nekļūs labs mīļākais Būs kautrīgs, noraizējies par savām darbībām, tā vietā, lai atdotos brīvai un maigai mīlestībai ar savu partneri.. Ja cilvēki nav spējīgi iegūt abpusēju sapratni, viņi izjūt pretējo šai stadijai-. Izolāciju. Daudzi jaunieši precas pirms ir ieguvuši identitātes sajūtu, viņi cer, ka atradīs sevi laulības dzīvē. Šādas laulības reti, kad ir veiksmīgas. Partneri agri vai vēlu sāk izjust sevi sasietu ar laulības vai vecāku saitēm. Drīzumā viņi sāk sūdzēties, ka citi traucē viņu attīstībai.







.

Briedums

Līdz ko divi cilvēki ir sasnieguši noteiktu tuvības pakāpi, viņi sāk uztraukties par nākošās paaudzes audzināšanu, viņi ieiet ģeneravitātes [15] stadijā. Tikai ģimenes radīšana nenozīmē ģeneravitāti. Ir cilvēki, kuri atsakās no bērnu radīšanas un pielieto savus talantus citās nozarēs, bet tas viņiem netraucē, strādāt ar citu cilvēku bērniem vai radīt viņiem pilnīgāku pasauli. Tādiem pieaugušajiem jātiek galā ar noteiktu frustrācijas daļu., īpaši tas skar sievietes, kuru organisms ir radīts bērna iznēsāšanai un barošanai.



Ir sastopami cilvēki kuri ir precējušies, bet neizjūt ģeneravitāti. Tādos gadījumos parasti pāri regresē uz sava veida pseidotuvumu vai arī sāk izpatikt saviem vājumiem, it kā viņi būtu personīgie, vienīgie bērni. Ir vairāki iemesli, lai neattīstītos šajā stadijā. Bieži personīgā bērnība ir bijusi bezsaturīga vai frustējoša, ka tagad viņi nevar saprast ka lai izdara ko vairāk priekš saviem bērniem. Citos gadījumos grūtības ir saistītas ar kultūru, kā piemēram ASV kur vērtības sistēmai akcentu liek uz neatkarīgiem sasniegumiem, kur cilvēki ir aizņemti paši ar savām veiksmēm, aizmirstot rūpēties par citiem.

Vecums

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties