Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:392587
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzemdību nodaļas teicamā darbība netiktu nodrošināta pateicoties atbalstītajiem un ziedotājiem. “Rozā paradīze” tika izveidota pateicoties sponsoriem no firmas “Jupīters” un labdarības fondam “Čikāgas latvieši bērnu palīdzībai Latvijā”. Šie “čikāgieši” finansiāli atbalstīja arī ģimenes dzemdniecību telpu izveidi. Reklāmas firma “Fack plus” un deju klubs “Dampis” no savāktajiem ziedojumiem akcijas ballē dāvināja Cēsu dzmedību nodaļai vairāk nekā 100 latus, ar kuriem tika iegādātas jaunas gultas veļas un zīdaiņu drēbītes. Tirdzniecības transporta kompānija “Konig Eirotrans” nodaļai uzdāvināja kardiotohogrāfu. Sv. Jāņa baznīcas draudzes ansamblis no savāktajiem ziedojumiem dzemdību nodaļai uzdāvināja jaunas vilnas sedziņas. Jaunas istabas pacientu ērtībai tapa pateicoties Hansabankas finansējumam. Zīmols Selga veica ziedojumu vākšanas akciju, ar kuras palīdzību Cēsu dzemdību nodaļā varētu iegādāties jaunu kardiotohogrāfu.


Par Cēsu slimnīcas dzemdību nodaļu līdz šim nebiju dziļi interesējusies, tāpēc vairāk par to, ka tāda pastāvēja neko nezināju. Nodaļa pastāvēja vismaz 73 gadus. Pēc iegūtajiem datiem var secināt, ka nodaļas attīstība, īpaši pēdējo 30 gadu laikā, nebūtu iespējama bez sponsoriem un ziedotājiem. Dzemdību nodaļas slēgšana bija ne tikai speciālistu trūkuma dēļ, bet arī līdzekļu trūkuma dēļ. Kā bija minēts, mazo dzemdību skaita dēļ nodaļa strādāja ar zaudējumiem un atrisinājumu šīm finansiālajām problēmām neatrada.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1389713
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties