Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:465957
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vēsture ir posms , kas norisinājās vairākus gadus , gadu simtus un pat tūkstošiem gadu atpakaļ pirms mūsu ēras . Pasaule ir vairākkārt mainījusies , no tā brīža , kad jau pastāv .
Vēsturiskie notikumi ir jau ir radušies jau kopš pašiem pirmsākuma laikiem , vēstures materiālus kurus kopoja zinātnieki un glabāja , daudzi materiālie pierādījumi ir saglabājušies līdz mūsdienām . Vēsture ir nozīmīga , jo iespējams uzzināt to , kas ir noticis gadu simtus atpakaļ pagātnē , kā ir dzīvojuši mūsu senči , kādos apstākļos , no kā pārtikuši . Ir saglabājušies zīmējumi uz sienām , alās , kuri norāda uz mūsu senču dzīvesveidu un medībām .
Mācoties vēsturi mēs iepazīstam mūsu senčus , apstākļus , notikumus un viņu dzīvi . Vēsture ir stāsts par to kā radās vispārībā cilvēks , kādi notikumu pavērsieni ir stājušies cēļā zemniekiem , vergiem , dižajiem muižniekiem tālajā pagātnē . Ir izdotas simtiem grāmatas kuras stāsta , kādi notikumi ir piemeklējuši pilsētas un to iedzīvotājus.
Vēsture sāka rasties no tā brīža kad radās cilvēks , to vēstures senāko posmu sauc par aizvēsturi .
No aizvēstures dzīves laikiem , mūsdienās ir iespējams uzzināt tikai no arheoloģijas viedokļa ( no izrakumiem , kapu vietām , senlietām , vērtslietām , sadzīves priekšmetiem un daudzām citām mantām , kuras tika izmantotas , pēc mūsu domām tajos laikos ) . Vēstures periodā eiropieši vissvairāk ir kontrolējuši vēsturisko attīstību, cik vien tas ir bijis iespējams ...
Par aizvēstures pimsākumiem nav daudz materiālu pieejami , jo viss laika gaitā neparastā ātrumā pazuda no zemes virsas , vienkārši izzuda .
Lielākās ziņas mums sniedz par aizvēsturi arheoloģija , jo tad tikai bija sākusies cilvēces revolūcija un pirmsākumi visai mūsu dzimtai . Gadu skaitļus kas ir minēti grāmatāš un dažādas uzskates materiāli par sendienām , ir arheologu minējums , pēc viņu domām , bet mūsdienās arheoloģija ir vairākkārt attīstījusies . Arheologi pašreiz mūsdienās senčas atrast atbildi uz aizvēstures procesiem - kad ? kā ? un kādēļ tas tā notika ? kāda iemesla dēļ viss tik strauji mainījās .

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,80 €
Materiālu komplekts Nr. 1187030
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties