Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:181703
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

iegūt tikai lietojot pārtikas produktus vai medicīniskus preperātus. Viszināmākā C vitamīna īpašība ir tā spēja spēcināt imunitāti, taču šis vitamīns tāpat darbojas kā spēcīgs antioksidants, spējot ietekmēt arī citus veselībai būtiskus aspektus.


C vitamīns ir kristālisks pulveris, baltā vai mazliet iedzeltenā krāsā, bez smaržas un izteikti skābs. Tīrs C vitamīns ir cieta viela ar blīvumu 1,694 g/cm3, kas kūst 190—192 °C temperatūrā un kūstot sadalās. Vielas formula ir C6H8O6 un tās molekulmasa ir 176,12 g/mol. C vitamīns ir stabils skābā vidē, bet sadalās neitrālā un sārmainā vidē, kā arī temperatūras, gaismas un gaisa skābekļa iedarbībā.

C vitamīnu droši var uzskatīt par pašu nestabilāko ūdenī šķīstošo vitamīnu, taču tas iztur sasaldēšanu. Tas viegli šķīst ūdenī un metanolā, labi oksidējas, īpaši smago metālu klātbūtnē. Saskarē ar gaisu un gaismu tas lēnām paliek tumšs. Bez skābekļa vidē iztur 100C temperatūru. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties