iegūt tikai lietojot pārtikas produktus vai medicīniskus preperātus. Viszināmākā C vitamīna īpašība ir tā spēja spēcināt imunitāti, taču šis vitamīns tāpat darbojas kā spēcīgs antioksidants, spējot ietekmēt arī citus veselībai būtiskus aspektus.
C vitamīns ir kristālisks pulveris, baltā vai mazliet iedzeltenā krāsā, bez smaržas un izteikti skābs. Tīrs C vitamīns ir cieta viela ar blīvumu 1,694 g/cm3, kas kūst 190—192 °C temperatūrā un kūstot sadalās. Vielas formula ir C6H8O6 un tās molekulmasa ir 176,12 g/mol. C vitamīns ir stabils skābā vidē, bet sadalās neitrālā un sārmainā vidē, kā arī temperatūras, gaismas un gaisa skābekļa iedarbībā.
C vitamīnu droši var uzskatīt par pašu nestabilāko ūdenī šķīstošo vitamīnu, taču tas iztur sasaldēšanu. Tas viegli šķīst ūdenī un metanolā, labi oksidējas, īpaši smago metālu klātbūtnē. Saskarē ar gaisu un gaismu tas lēnām paliek tumšs. Bez skābekļa vidē iztur 100C temperatūru. …