Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:140128
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

TAISNĪGUMS
1.Ar cilvēka būtību, viņa tiesībām saistīta atbilsme starp indivīda darbību, stāvokli sabiedrībā un to sociālo vērtējumu.
2.Tāds, kurā pastāv sociālā un politiskā vienlīdzība, līdztiesība (piemēram, par valsts iekārtu); tāds, kas balstās uz sociālo un politisko vienlīdzību, līdztiesību (piemēram, par likumiem).
joma: jurisprudence Strīdu risināšanas princips un tāds tiesisko attiecību stāvoklis, kas kopumā atbilst vēsturiski un sociāli determinētiem racionāliem un morāliem priekšstatiem un kritērijiem.
3.Tāds, kura izturēšanās, rīcība atbilst taisnīguma izjūtai. Tāds, kurā izpaužas šādas īpašības.

Taisnīguma princips nav tikai deklaratīva tiesību ideja, kura ir tālu kaut netverama un neapjaušama, tas „dzīvo” tiesībās, ikvienā tiesību normā. Taisnīgums ir dabiski izcēlies no tautas gara un tās prāta.
Taisnīguma izpratnes definīciju: taisnīgums ir tautas, valsts un ikviena tiesību subjekta saprātīgās izpratnes un apziņas, sociālo un ekonomisko labumu mēra vidusceļš, kurš dibina tiesiski stabilu, paredzamu un godīgu paļaušanos uz faktisko vai nākotnē sagaidāmo atrisinājumu.
Taisnīguma veidi ir iedalāmi pēc interesēm, objektīvajā un subjektīva un pēc resursu sadales sadalošajā un izlīdzinošajā taisnīgumā. Kaut arī objektīvais taisnīgums ir nostiprināts tiesību normās, tomēr ir gadījumi, kad tam nākas atkāpties subjektīvā taisnīguma priekšā. Ir svarīgi, lai sadalošā taisnīguma izvirzītajiem mērķiem pakļautos visi, pretējā gadījumā, resursu sadale nebūs taisnīga. Savukārt izlīdzinošajam taisnīgumam ir pilnībā jāizlīdzina nevienlīdzība vai pāridarījums.
https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/9020

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties