Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:612855
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Medusbites ir evolucionāri un visprogvesīvākie kukaiņi. Medusbites ir posmkāji, to ķermenis sastāv no ovālas galvas, krūtīm ar 2 pāriem spārnu un 3 pāriem kāju, kuras noder ne tikai pārvietojoties, bet gan arī putekšņu vākšanai, jo pie tām atrodas īpaši iedobumi – “groziņi”, un no vēdera, kura galā atrodas dzelonis , kurš var sagādāt nepatikšanas ne vienu vien cilvēkam. Bitei ir 2 saliktas acis. No galvas priekšgalā atiet gari izliekti taustekļi. Maņu orgāniem bites dzīvē ir ļoti svarīga loma. Tumšajā stropā vislielākā nozīme ir taustes orgāniem, kas galvenokārt atrodas uz taustekļiem. Ožai un redzei ir liela nozīme, uzmeklējot ziedus. Bites izšķir dzelteno un zilo krāsu un pat cilvēkam nesaskatāmos ultravioletos starus, bet sarkano krāsu tās neredz.Bites ir plēvspārņi, plēvspārņu (hymenoptera) kārta ir sugu skaita ziņā otra lielākā kārta pēc vabolēm. Plēvspārņiem ir ļoti liela nozīme ziedu apputekšņošanā, un bites to ļoti labi apliecina. Pēc zinātnieku domām, ja nebūtu plēvspārņi, katastrofāli samazinātos lauksaimniecības produkcija. Nektāru bite sūc ar snuķīša palīdzību. Bite vāc putekšņus un nektāru, bites apputekšņo ziedus.
Medusbites dzīvo saimēs , bet pastāv uzskats, ka tālā senatnē, vairākus miljonus gadu pirms cilvēka parādīšanās uz zemes, bites dzīvojušas nošķirtu dzīves veidu. Katra bite patstāvīgi taisījusi sev ligzdu, meklējusi barību, dējusi olas un audzējusi pēcnācējus, varējusi pārciest klimata maiņu un temperatūras svārstības, pēc manām domām, tas mūsdienās nebūtu iedomājamies. Bet evolucijas gaitā šīs vientuļās bites pakāpeniski zaudējušas tām raksturīgās bioloģiskās īpatnības un ieguvušas jaunas – agrāk nebijušas. Bites zaudēja spēju dzīvot atsevišķi .…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1123608
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties