Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:725728
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viens no endogenās izcelsmes oligofrēnijas veidiem ir Dauna slimība. Slimību 1864. gadā aprakstījis angļu ārsts Džons Lengdons Dauns. Slimības etioloģiju saista ar hromosomu patoloģiju. Par iespējamiem cēloņiem uzskata vēlas dzemdības (ar Dauna slimību biežāk slimo bērni, kuru mātes dzemdību laikā ir vecākas par 35 gadiem) ,kā arī piesārņota vide, radiācija, spēcīga vīrusa iedarbība un citi, vēl līdz šim pilnībā nenoskaidroti faktori. Gandrīz vienmēr Dauna sindromu var konstatēt jau pirms vai tūlīt pēc bērna piedzimšanas, bet, lai diagnozi apstiprinātu, jāizdara hromosomu analīze.
Bērnam ar Dauna sindromu ir īpatnējs izskats – mongoloīdi sejas vaibsti, deguns ir īss un plats, augšžoklis neattīstīts, bet apakšžoklis nedaudz izvirzīts uz priekšu. Apakšlūpa ir bieza, mēle liela un plata, ausis mazas un nereti deformētas. Bērnam ir mazs galvaskauss, sejas āda ir sausa un apsārtusi, plāni mati, mazas, platas rokas un kājas, specifisks rievojums uz roku delnām un kāju pēdām, zems muskuļu tonuss, neveiklas kustības, neliels augums.
Daudziem bērniem ir runas attīstības traucējumi – vēla valodas attīstība, nabadzīgs vārdu krājums, kropļota skaņu izruna. Traucējums emocionālā un gribas sfērā izpaužas iniciatīvas trūkumā, tomēr emocionālā dzīve salīdzinājumā ar intelektuālo ir labāk attīstīta. Temperamenta ziņā, tāpat kā citos oligofrēnijas gadījumos, var būt gan torpīdie, gan erētiskie bērni, bet labvēlīgos apstākļos viņi var sekmīgi iekļauties vienaudžu grupās.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties