Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:256580
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Bērna izcelšanās noteikšana ir noteikta civillikuma pirmajā daļā – ģimenes tiesībās. Šajā daļā ir noteikti visi gadījumi, kādi varētu būt dzīvē saistībā ar bērna izcelsmes noteikšanu, kādas ir iespējas to noskaidrot un kas to var noskaidrot. Sīkāk neapskatot katru no civillikuma pantiem, kas regulē bērna izcelšanās noteikšanu, bet komentējot katru svarīgāko panta daļu, varu secināt:
Par māti tiek uzskatīta persona, kas bērnu ir dzemdējusi1, liekas, ka tā ir pašsaprotama lieta, jo par māti nekādā veidā savādāk nevar kļūt. Jāatzīmē, ka no juridiskās puses skatoties, par māti var dēvēt tikai noteiktas personas, nekā tas ir sadzīvē, jo ir zināms, ka par mātēm arī sauc adoptētājus un aizbildņus, vai arī kādas citas personas, kuras juridiski tiek dēvētas savādāk.
Ar tēva noteikšanu parasti ir vislielākās problēmas, jo, pirmkārt, tēvs var arī neatzīt savu bērnu, vai arī tēvs var arī nezināt par bērna eksistenci vai ir arī pastāv citi notikumi, kā rezultātā tik daudz tiek runātas par tiesībām, kā noteikt tēvu. Šī paša panta 2.daļā tiek runāts par tēva visvienkāršāko noteikšanas veidu, proti – ja bērns ir dzimis laulībā, tad tiek uzskatīts, ka bērna tēvs ir mātes vīrs, kā arī par tēvu uzskata vīrieti, kas ir bijis laulībā ar bērna māti, ja bērns ir dzimis ne vēlāk kā 306. dienā no laulības šķiršanas, vīra nāves vai tamlīdzīgām lietām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties