Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:429268
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Autortiesības kā intelektuālā īpašuma veids. Jēdziens „intelektuālais īpašums” parasti apzīmē dažādus nemateriālus objektus, kurus raksturo to nemateriālā daba un fakts, ka šos faktus var izteikt novērtēt un izteikt naudā vai citos mantiska rakstura ekvivalentos. Intelektuālais īpašums reizē ir arī juridiska kategorija ar noteiktu saturu, to lieto, lai apzīmētu virkni tiesību, kuras saistās ar nemateriāla rakstura objektiem. Šo jēdzienu parasti mēdz analizēt, atklājot tā saturu un precizējot apjomu, bet parasti jēdziena saturs netiek precīzi atklāts, toties tiek uzskaitīts tā apjoms.
Tiesisku monopolu uz nemateriālas dabas objektiem var garantēt tikai ar tiesību palīdzību, tādēļ likumdošanas ceļā tiek noteikts, kā uz atsevišķu veidu nemateriāliem objektiem ekskluzīvas to izmantošanas tiesības ir šo objektu radītājiem vai citām likumā paredzētām personām.
Ir izstrādātas vairākas teorijas, kuru uzdevums ir pamatot šādas juridiskās tehnikas lietošanu sabiedrisko attiecību regulēšanā. 19. gadsimta beigās Edmons Pikārs izstrādā teoriju par intelektuālajām tiesībām, teoriju par tiesībām uz nemateriāliem labumiem izstrādā Jozefs Kolers un Pols Rubjē izstrādā teoriju par tiesībām uz klientūru.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties