Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:498716
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dauge
1. Humanitātes princips – audzināšanas centrā ir bērns, un audzinātājs savu audzināšanas darbu realizē, balstoties uz viņa uz āru vērstajām enerģijām, tieksmēm, interesēm, uz viņa gribas virzienu.
2. Aktivitātes un pašdarbības princips – bērnam jānodrošina patstāvīgas attiecības ar dzīvi, neatlaidīgi veicot tās uzstādītos mazos un arvien lielākos objektīvos uzdevumus; jāļauj bērnam pašam pārvarēt šķēršļus un grūtības, tādējādi vingrinot, attīstot un norūdot savus spēkus. Audzinātāja funkcija – izvirzīt stingras, lietišķas prasības.
Špona
1. Mērķtiecība – Visu audzināšanas darba saturu un organizāciju virzīt uz kopējo mērķi – veidot brīvu, patstāvīgu un atbildīgu personību. Pedagogam skaidri jāapzinās audzināšanas mērķis. Šis princips balstās uz cilvēka vajadzību pēc sasniegumiem, pēc prieka, kas viņu gaida nākotnē.
2. Balstīšanās uz pozitīvo cilvēkā – nodrošināt iespēju cilvēka brīvai, personīgi nozīmīgai, pozitīvai darbības izvēlei. Atklāt bērna pozitīvās, stiprās puses. Audzinātājam jātic labajam katrā audzēknī. Pieaugušo prasībām jābūt objektīvām, stimulējot pozitīvo un bremzējot negatīvo rīcību, tām jābūt izteiktām smalkjūtīgi, neaizvainojot. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties