Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:941835
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4. Klientu pazaudēšana cenu dēļ un maldināšanas - Atliek vien apbrīnot “Latvenergo” “gaišo prātu” izdomu par jauniem tarifiem. Pat ja atbilstoši ES direktīvām tiek atvērts brīvais tirgus, tad vismaz 2014. gadā nekas pēc būtības nemainās, jo galvenais un tikpat kā vienīgais spēlētājs paliek “Latvenergo”. Tad kāpēc uzņēmumam, kas strādājis ar 37,2 miljonu peļņu, būtu tik drastiski jāpalielina tarifi? Otrkārt, “Latvenergo” maldina pircēju, parādot vidējo sadārdzinājumu pret pamattarifu, kas ir 10,4%, bet noklusējot, ka pret starta tarifu tas ir 32,1%. Treškārt, “Latvenergo” izstrādā sociālo programmu kā atbalstu maznodrošinātajiem. Skaisti! Šī programma nav ziedojums, bet gan no mūsu – maksātāju – kabatas. Man nav nekas pret ziedojumiem, bet tad lūdzu uzrakstīt, ka no mana ikmēneša maksājuma 10 vai 20 centus novirza mazturīgajiem. Nespodriniet savas spalvas uz citu rēķina!
Latvijas teritorijā ar elektroenerģijas tirdzniecību var nodarboties tikai reģistrēti uzņēmumi. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) reģistrā šobrīd ir 58 elektroenerģijas tirgotāji. Tā kā līdz mājsaimniecībām pienāk tikai “Sadales tīklu” vadi, tad vērts rēķināties tikai ar tiem tirgotājiem, kuri noslēguši līgumu par elektroenerģijas piegādi. Tādi līdzās “Latvenergo” ir vēl divi – SIA “BCG Riga” un SIA “Baltcom TV”. Tātad “Latvenergo” nebūs vienīgais. Vai galvenais – tas atkarīgs no patērētāju izvēles. Konkurenti neslēpj, ka nogaidījuši “Latvenergo” piedāvājumu, lai pēc tam varētu nākt klajā ar savējiem. “BCG Riga” piedāvājums sagaidāms marta sākumā. Vakar ar savu piedāvājumu nācis klajā “Baltcom”.( http://www.la.lv/elektribai-piesakas-konkurenti/)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties