Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:366011
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.07.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

8. Secinājumi
Likumprojekts „Par darba algu” neatbilst Latvijas Republikas Satversmes 73. pantā paredzētiem gadījumiem, tādējādi, ietilpst tautas likumdošanas tiesību apjomā, bet neatbilst noteiktajiem procesuālajām prasībām kurus nosaka gan Satversme, gan Saeimas kārtības rullis ka arī likums „Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”, tādēļ tā iesniegšana neatbilst Latvijas Republikas Satversmei.
9. Ieteikumi:
Likumprojektā „Par darba algu” ir paredzēts tikai viens noteiktais pants un tās nesniedz konkrētu priekšstatu par iespējamo tālāko situāciju. Būtu veicami vēl daudzi precizējumi un labojumi, lai gadu gaitā nerastos nekādi pārpratumi par tiem jautājumiem, kas ir saistīti ar ekonomiska rakstura problēmām un iespējamajiem konfliktiem, un to risināšanu. Pamatojoties uz to, ka 1) katru gadu mainās valsts budžets (palielinās vai samazinās), 2) var mainīties algas (minimālā mēneša darba alga var samazināties vai palielināties), 3) var mainīties arī no valsts budžeta finansēto iestāžu struktūra (samazinās vai palielinās struktūrvienību skaits). Pantu vajadzētu konkretizēt, obligāti vajadzētu noteikt iespējamo algas minimumu. Likumprojektā „Par darba algu” vajadzētu arī paredzēt iespējamās sociālās un ekonomiskās sekas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties