Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:517198
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Referāts nebūtu tapis, ja materiāli nebūtu pieejami angļu valodā, jo latviešu valodā tulkoto darbu daudzums ir ļoti ierobežots, būtībā izmantotie materiāli ir mans tulkojums no angļu - latviešu valodu, tas padarīja ilgāku referāta rakstīšanas procesu, bet meklējot referātam atbilstošo informāciju es izlasīju un uzzināju daudz ko līdz šim nezinātu gan par Atēnu cilvēkiem, gan par oratoru prasmi kopumā. Jāmin tas, ka meklēt informāciju par pirms ~2000 gadiem dzīvojošiem cilvēkiem nav viegli, bet, manuprāt, es paveicu darbu pietiekami labi. Ievadā minētais mērķis uzzināt, iepazīt, iegūt jaunas zināšanas ir sasniegts.
Jāsecina, ka sengrieķu oratoru māksla ir pamats mūsdienu retorikai, citiem vārdiem sakot, mūsdienu retorikas saknes meklējamas antīkajā pasaulē, šajā izglītotajā, kulturālajā un savu valsti mīlošajā kultūrā. Pāris teikumos prasmīgu oratoru varētu raksturot apkopojot gan Cicerona, gan Dēmostena teikto : runas mākslu var iemācīties, bet to nevar iemācīties visi, pamatā ir vizuālais tēls un argumentēt spēja, loģiskums, domu sakārtotība, izglītība. Kaut tas nav viegli, kļūt izcilam, tas ir izdarāms, kaut arī, ne visiem.
Man šķita interesanti lasīt par oratoriem, es sapratu, cik patiesībā grūti ir atstāt iespaidu uz cilvēkiem runājot, to bija minējis arī Cicerons, bet tas nav neiespējami. Runas māksla, verbālais kontakts ir pats nozīmīgākais saskarē ar cilvēkiem, tāpēc nav bezvērtīgi apgūt šo prasmi – runas prasmi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1330835
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties