Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:137922
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Revolucionārs un varonis
1789.gadā vārds „revolucionārs” ieguva jaunu nozīmi. Revolution tika attiecināts gan uz visiem notikumiem kopumā, gan konkrēti uz apvērsumu. 1793.g. ieviesa revolūcijas kalendāru.
Vārds revolucionārs (revolutionnaire) parādījās 1789.g. un apzīmēja Franču revolūcijas dalībniekus (revl. – izvirza cēlu mērķi pārveidot sabiedrību, iemiesot dzīvē brīvības, vienlīdzības un brālības idejas).
Franču revolūciju neizraisīja revolucionāri. Revolūcija deputātus padarīja par revolucionāriem.
Revolucionāri parādījās Francijas, Anglijas un Amerikas revolūcijā. Franču revolūcija atstāja vislielāko ietekmi uz cilvēku iztēli; sociālo attiecību krustpunkts.
Viens no Francijas revolūcijas līderiem – Žoržs Žaks Dantons – tieksme uz bagātību, savukārt Robespjērs bija neuzpērkams. Dantons mira 35 gadu vecumā; Robespjērs piesprieda viņam nāves sodu. Drīz pēc tam 1794.gadā Robespjēru gāza kontrrevolucionārs apvērsums un viņu giljontinēja.
Parīzē masveida nāvessodu izpildīšanas laikā darbojās 23 teātri. Tas pastiprināja revolucionāro notikumu teatrālo efektu. Šajā laikā daudzi tiecas pēc varonīguma. Revolūcija pārgāja vēsturē. Galvenais bija nācija. Īpaši pievilcīgs tautu atbrīvotāja tēls bija romantiķu vidū.
Dzejnieks Bairons ir „pasaules sāpju” atklājējs. Šīs sāpes izraisa pasaule. Bairons uzskata, ka viņam vienmēr ir taisnība.
Napaleons 19.gs kļuva par īpašu simbolu. Viņu vērtēja kā politiskās pasaules ģeniālāko varoni. Napaleonam tuvāks izrādījās cēzariskums. Viņā atklājās varoņa un ģēnija tēls. Ieguva militāru izglītību kara akadēmijā. No 16 gadu vecuma dienēja armijā. Robespjēra piekritējs. 1793.g. (24 gadu vecumā) viņu iecēla par ģenerāli. 1799.g.viņš Francijā izdarīja valsts apvērsumu. Viņš sevi pasludināja par konsulu 1804.g. viņu pasludināja par imperatoru (pēc viņa pavēles tika nogalināts Burbonu dinastija princis). Viņa darbība iedvesmoja jauno eiropiešu paaudzi; viņš izvirzīja mērķi radīt sabiedrību, kurai jāņem vērā personiskie nopelni. Panāca apvērsumu kara mākslā. Viņš teica, ka karš ir vienkārša lieta, un lielākā daļa iedzīvotāju vismaz teorētiski tika padarīti par karavīriem. Viņš savās rokās koncentrēja karaspēka vadību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1142903
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties