Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:850352
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēc apvienošanās Vācija izveidojās par spēcīgāko valsti visā kontinentā, un tās varenība arvien pieauga. Prūsijas pārliecinošā uzvara 1870.gada karā bija izraisījusi Francijas pastāvīgas alkas pēc revanša. Taču drīz Francijas līderi sāka nojaust , ka 1870. – 1871. gada karš bija iezīmējis franču kundzības beigas. Gandrīz piecdesmit gadu garumā Francija cīnījās par Elzasas-Lotringas atgūšanu. Francijai bija grūti samierināties ar domu par to, ka tai vairs nav agrākās varenības un bija nepieciešamie sabiedrotie, lai sevi aizstāvētu un iegrožotu Vāciju.
Vācijas apvienošana izraisīja arī otru šķelšanos Eiropā – starp Austroungārijas impēriju un Krieviju. Bismarks lūdza, lai Austrija pārceļ savu „smaguma centru” uz Budapeštu. Austrija cieta sakāvi cīņā par virsvadību Vācija. Budapešta kļuva par līdzvērtīgu un reizēm pat vadošu partneri jaunradītajā duālistiskajā monarhijā.
Pēc padzīšanas no Vācijas jaunajai Austroungārijas impērijai nebija citas vietas, kur izplesties, kā vien Balkāni. Šajā politikā slēpās neizbēgams konflikts ar Krieviju. Vācijai nebija nekādu nacionālo interešu Balkānos, taču tā bija ieinteresēta saglabāt Austroungārijas impēriju, jo duālistiskās monarhijas sabrukums varēja draudēt ar visas Bismarka Vācijas politikas izjukšanu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties