Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:258006
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darba tēma.
Tuvinieka nāves iespaids uz līdzcilvēkiem. Kādai Rīgas ģimenei viss strauji mainās dienā, kad bērnu māte Alda dzērumā uztaisa pašnāvību, izlecot pa logu. Ar laiku pierādās, ka tā nav pašnāvība. Romānam cauri iet Imaldas un policijas izmeklētāju patiesās cilvēka slepkavas meklējumi. Iesaistīti tajā ir vairāki cilvēki.

Sižets.
Ir kāda ģimene, kura dzīvo Rīgā. Centrā Imalda, kura ir meita Imantam un Aldai. Nesen ir izgājusi no psihiatriskās slimnīcas Imalda nervu sabrukuma savas mātes nāves dēļ, redz krasas atšķirības gan mājās, gan dzīvē vispār. Viņi sildījās ar zagtu elektrību, maizes kastē bieži bija tikai sakaltusi doniņa: ''Kā ar peļu acīm no kaktiem raudzījās pamestība un trūkums.'' Arī ledusskapja vairs nebija. Viņi vienmēr gribējuši uztaisīt remontu, bet naudas nekad tam nav atlicis. Imalda dodas apciemot tēvu, kas par pretlikumībām, ko darīja ģimenes dēļ, apcietināts. Vēlāk viņa sāk strādāt ēdināšanas uzņēmumā par trauku mazgātāju. Draugi un bijušie klasesbiedri no Imaldas novēršas un apsmej. Kādu dienu pie Imaldas ierodas sieviete vārdā Taņa, un paziņo, ka viņi ar Aleksi nolēmuši precēties, bet vislaik kaut kas viņu attur. Imalda paziņo, ka ar brāli nekas nesanāks un lai Taņa dodas pie sava pielūdzēja. Pēc nedēļas Taņa ir oficiāli bildināta, taču nespēj aizmirst Aleksi.
Imaldai darbā izceļas konflikts starp viņu un otru trauku mazgātāju, jo alga tika dalīta uz pusēm. Imaldai sanāca 84 rubļi ar piemaksām.''Oreanda'' vakara programmā sāka uzstāties vecākā baletskolas grupas dejotāja Elga. Arī Imalda kādreiz gāja tajā skolā. Viņa iedomājās sevi Elgas vietā, sāka viņu dievināt un apskaust. Elga atcerās Imaldu, abas sadraudzējas un Elga sarunā, lai Imalda darbotos estrādes grupā. Vēlāk viņa jau dejo ''Oleandas'' varietē solo. Gandrīz 2 mēn. Imaldai nav ne svētku, ne svētdienu, vienīgi bezgalīga vingrinājumu atkārtošana.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1313763
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties