Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:556536
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kāda daļa ciema iedzīvotāju cerēja arī uz mācītāju, bet mācītāja fanātiskā ticība Dievam nepalīdzēja. Cerības tika liktas arī uz valdību, ka tā palīdzēs, bet Prūsija bija pārāk liela, lai spētu ciema iedzīvotājiem palīdzēt. Skolotājs lika cerības uz katru, kas varētu palīdzēt apturēt kalnu, pat uz baronesi. Es uzskatu, ka baronese rīkojās ļoti nepareizi, neļaudama izklāt aitu mēslus uz Sventes kalna un apsūdzot skolotāju Kuroni viņas īpašuma apgānīšanā. Baronese bija pēdējā skolotāja cerība uz atbalstu, bet cerība izputēja līdz ar visu ieguldīto darbu. Vislielākā iznīcība romānā, manuprāt, bija paši zvejnieki tikai savas noslēgtības dēļ. Viņi nevēlējās nekur iesaistīties vai kaut ko jaunu uzzināt.
Uzskatu, ka kurši ar savu noslēgtību pret Prūsiju izrādīja protestu pret valsti un vācu valodu. Es domāju, ka kurši gribēja būt neatkarīga tauta un runāt savā kuršu valodā. Kuršu kāpu vēlāk tomēr ieņēma vācieši, un kurši bija spiesti runāt vāciski. Tādēļ kurši pēc otrā pasaules kara pārcēlās dzīvot uz Vāciju, lai pilnveidotu savas zināšanas un attīstītos. Tā bija viņu tautas iznīcība, jo kurši lēnām pārvāciskojās un kļuva daļa no Vācijas. Valoda arī ir mirusi. Iespējams, ja kurši būtu atbalstījuši skolotāju Kuroni, tas tikai palēninātu valodas izmiršanu, jo skolotājs mācīja bērniem runāt kursiski. Skolotājs darīja daudz savas tautas vēstures izzināšanā, bet viņa darbu diemžēl novērtēja tikai pēc viņa nāves, uzceļot pieminekli. Nepateicība ir pasaules alga. Arī tā iznīcināja cerības uz glābšanu.
Pēc romāna izlasīšanas es varu teikt, ka melnkrantiešu iznīcību galvenokārt veicināja viņu bezgalīgā cerība. Melnkrantieši tikai cerēja uz kādu pārcilvēcisku spēku, kas īstajā mirklī nāktu un glābtu no posta, bet bija jāstrādā, lai nenāktu posts pār ciemu. Romāns savā ziņa bija diezgan skumjš, bet tas palīdzēja man nonākt pie secinājuma, ka tikai darbs var novest pie vēlamā rezultāta.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1334416
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties