Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:716670
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

9. Aija nerespektēja vīra vēlēšanos aiziet uz Ievas bērēm. Manuprāt, tas bija cietsirdīgi no viņas puses. Kaut arī viņa tieši neaizliedza viņam to darīt, bet tomēr viņas zobgalīgie vārdi ietekmēja Jāņa lēmumu neierasties uz bērēm: „Zināms, viņam jābrauc. Ko tad ļaudis sacīs, ka bērēs nebūs brūtgāna.”

10. Aijas despotiskā uzvedība morāli iznīcināja Jāni. Jo vairāk viņu sarūgtināja tas fakts, ka viņa mūžā mīla izrādījās pavisam citāda, nekā viņam kādreiz šķita: „Tiesa, šī sieviete [Aija], ... , izrādījās pavisam citāda. Viņa vairāk līdzinājās kaprīzajām, daudzprasīgajām sievām, kādas viņš bij redzējis Rīgas nomalēs. ... tiklīdz viņai bij kāda gaita, viņa pārvērtās īgnā sievā, kas bez mitināšanas sprēgāja kā slapja egles pagale. Bērni sargājās būt viņai pa kājām, un Jānis bija tikai slaists, kurš nejēdza nekā vairāk kā vienīgi rakņāties un meklēt vainas viņas sētā. Viss tas prasīja daudz garīgā spēka, lai sevi savaldītu.”
Par to, ka viņu kopdzīve kļuva neciešama, liecina arī tas fakts, ka „darba dienās Jānis tomēr jutās daudz labāk un brīvāk nekā svētdienās”, jo tad „viņam vajadzēja būt Aijas tuvumā, bet ilgāk viņas tuvums viņu apspieda”. Arī Aijas nevēlēšanās uzklausīt un atbalstīt vīra intereses nomāca viņu jo vairāk: „Viņa gara aptvere kļuva šaurāka. Viņa domas pinās kā pa lipīgu zirnekļa tīklu un atbrīvojās tikai tad, kad bija vienatnē. Viņš skaidri juta sava garīgā cilvēka krišanu, grimšanu un miršanu. Palika tikai tīri miesiskā daļa.”
Līdz beidzot, nespēdams atrast atbildi uz jautājumu „Kamdēļ vēl ilgāk vilkt šo jūgu?”, „nogūlies gultā, viņš sataustīja labās rokas pulsa dzīslu un ar īsu griezienu to pārgrieza. Tāpat viņš atvēra kreisās rokas dzīslu”. Tātad var secināt, ka pie Jāņa pašnāvības bija vainīga Aija.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1249797
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties