Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:886836
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Francijā pirmskara desmitgadē dažādos žanros sekmīgi darbojas komponistu grupa “Sešnieks”. Palielinās arī kino popularitāte, it īpaši pēc pirmās skaņu filmas rašanās 1927.gadā. Tas kļūst par masveida izklaides līdzekli un nostiprinās kā mākslas veids.
Pēc kara laikrakstu lasītāju skaits ievērojami pieaug, kā arī atklājas plašās radio iespējas, tā nozīmīgākie masu saziņas līdzekļi 20.-30. gados ir prese un radio.

1939.gada 1.septembrī sākas Otrais pasaules karš, kas beidzas 1945.gada 2.septembrī. Tas bija visiznīcinošākais karš cilvēces vēsturē. Un pirmie pēckara gadi eiropiešiem nav viegli – ļoti daudz cilvēku ir gājuši bojā, izpostītas daudzas pilsētas, tāpēc šis posms ir arī psiholoģiski ļoti smags.
Šajā laikā kļūst populāra eksistenciālisma filozofija, rodas jauns avangarda mākslas vilnis, ko dēvē par otro avangardu, kas tomēr joprojām ir elitāra māksla. Tā ir kā reakcija uz nesen pārdzīvoto, jo ar tradicionālo mākslas valodu nepietiek, lai parādītu to, ko izjūt Otro pasaules karu pārdzīvojis cilvēks. Jaunie mūziķi, gleznotāji, rakstnieki un dramaturgi vēlas atsvabināties no tradīcijām, radot paši savu valodu un mākslas formas. 50.gadu sākumā parādās absurda teātris, par kura priekštečiem var uzskatīt F.Kafku, dadaistus un sirreālistus, kā arī eksistenciālisma filozofiju. Vienlaikus ar absurda teātri, Francijā 50.gados parādās arī antiromāns, kas bezkaislīgi attēlo “savu patiesību”, netiecoties pēc patiesīguma un sakārtotas, jēgpilnas dzīves ainas. Cilvēki ir nonākuši pie secinājuma, ka “mūsu zināšanas par pasauli šodien ir kļuvušas sadrumstalotas, īslaicīgas, pat pretrunīgas un allaž strīdīgas.”

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1328689
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties