Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:439734
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1.Rūpnieciskā revolūcija nozīmē pāreju no agrāras ekonomikas, un uz amatniecību balstītas ekonomikas uz ekonomiku, kuras pamatā bija industrija, plaša mašīnu un mehānismu pielietošanu masveida ražošanas procesā. Par rūpnieciskās revolūcijas un industrializācijas procesa sākumu uzskata 18. gadsimta Angliju, bet patiesībā industriālo revolūciju pakāpeniski ievadīja neskaitāmi atklājumi, tehnoloģiski sasniegumi un dažādi tehniski uzlabojumi amatniecībā, bet vēlāk manufaktūrā. Mašīnu darbs tika izmantots vairāku iemeslu dēļ – laika samazināšanai, cilvēka darba aizstāšanai un arī kvalitātes uzlabošanai.
Industrializācija veicināja arī vispārējo tehnoloģisko procesu attīstību. Industrializācijas rezultātā uzlabojās stikla ražošanas tehnoloģija. Arī ķīmijas sasniegumi bija ievērojami, attīstījusies bija podniecība, bet pulksteņu mehānismu izgatavošana jau bija sasniegusi filigrānu pakāpi. Sevišķi iespaidīgi bija sasniegumi Anglijas tekstilrūpniecībā. Jau 19.gadsimta sākumā vilnas dzijas vērpšanā, pateicoties vairākiem izgudrojumiem vērpšanas tehnikā, nepieciešamais strādājošo skaits un ražošanas izmaksas samazinājās gandrīz divas reizes. Ap 1840. gadu kopējās darba izmaksas lai izgatavotu pat vislabāko vilnas uzvalku, bija samazinājušās vismaz uz pusi.
Tehnoloģiskā izmaiņas no atsevišķām nozarēm arvien vairāk aptvēra ražošanu kopumā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties