Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:536093
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darbs un atlgojums ir galvenie kritēriji, kas nosaka vīrieša stāvokli sabiedrībā. Vīrišķība ir saistīta ar varu sabiedrībā un ģimenē, varas turēšanu izvirzot par augstu socialu vērtību. Arī sociālā kompetence ir sabiedrības stāvokļa zīme – vīrietim ir jābūt gudram, krietnam, strādīgam, jārūpējas par bērniem.
Vīrieša vīrišķības identitāte ir apdraudēta pusaudža vecumā, kad zēns sāk darīt vīriešu darbus un ‘iemācās’ savu lomu – ja šādam jaunam zēnam blakus nav vīrietis, kas to visu iemāca, zēnam var rasties problēmas ar savu dzimumidentitāti; arī pensijas laikā, kad atrašanās mājās izmaina līdzšinējās lomas gan publiskajā, gan ģimenes sfērā – vīrietis var sākt justies nevērtīgs, jo vairs nespēj darīt tās lietas, caur kurām uztvēra sevi par nozīmīgu un vīrišķīgu (Putniņa 2005).
Vīrišķība nav viendabīga, tai ir sava hierarhija. Tā izpaužas gan sabiedrībā kopumā, gan viena cilvēka dažādos vecuma posmos. Katrs cilvēks jēdzienu ‘’vīrišķība’’ skaidro, balstoties uz savu dzīves pieredzi un personību. Arī katrā kultūrā šis jēdziens tiek definēts atšķirīgi. Runājot par atšķirībām ar sievietēm jāatzīmē, ka dzimtes vienlīdzīgs statuss nenozīmē, ka sievietēm un vīriešiem ir vienāda identitāte, bet abiem dzimumiem būtu jābūt vienādi vērtīgiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties