Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:218100
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

BŪVNIECĪBAS ATKRITUMU APSAIMNIEKOŠANAS PROBLĒMAS UN RISINĀJUMI
Būvniecības un būvju nojaukšanas atkritumu apsaimniekošana, iespējamā sagatavošana atkārtotai izmantošanai, reģenerācijai, pārstrādei – jautājumi, par kuriem būvniecības ieceres virzītājiem ir jādomā būvniecības procesa sākumstadijā (ieceres sagatavošanā, projektēšanā), un akceptētajam konkrētajam risinājumam ir jāatspoguļojas būvniecības dokumentācijā (tehniskajā projektā, būvprojektā, u.c.) vides aizsardzības pasākumu sadaļā.
Būvniecības un būvju nojaukšanas atkritumu apsaimniekošanas uzraudzība tiek veikta valsts un pašvaldības institūciju dalītas kompetences ietvarā, kur:
a) Sadzīves, bīstamo, ražošanas, tai skaitā būvniecības atkritumu apsaimniekotāju darbības uzraudzību veic Valsts vides dienests (atļaujas, vides inspekcijas) iesaiste, iesniedzot tehniskos noteikumus un atzinumus par gatavību nodošanai ekspluatācijā.
b) Būvniecības un būvju nojaukšanas atkritumu, tai skaitā bīstamas vielas saturošo būvniecības atkritumu radītāju (būvfirmas, komersanti, kuri darbojas būvniecības jomā) darbības atbilstības uzraudzība – būvniecības procesa kontroles ietvaros atbilstoši Būvniecības likumā noteiktajai kārtībai (18. pants, būvvaldes, būvinspektori) – uzraudzības process sākas, saskaņojot būvniecības ieceri, akceptējot projektu, būvniecības kontrole būvdarbu laikā un nododot objektu ekspluatācijā.
c) Mājsaimniecības radīto būvniecības atkritumu apsaimniekošanas organizācijas uzraudzība – pašvaldības/būvniecības procesa ietvaros būvvaldes, būvinspektori.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties