Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:888074
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Iepriekšminētais diskurss liecina par to, ka vara ietver divus aspektus, gan kontroles īstenošanu gan cīņu par labumiem situācijās, kurās kā starpnieki ir struktūras un aģentūras. Atkarībā no sociālās vides, uzsvars varētu būt uz kontroli, labumiem, struktūru vai aģentūru. Tomēr, vara nevar tikt reducēta tikai uz vienu no šīm dimensijām nenosakot tās nozīmi.” Pēc autora domām, Fuko atziņa par varas nepastāvīgo raksturu apstiprina to, ka vara var tikt nodot viena vai cita indivīda rokās, bet tas var būt īslaicīgi un ļoti mainīgi, kā arī to, ka tā var tikt izmantota sava labuma gūšanai, vai citu kontrolēšanai, kā arī darbinieku ietekmēšanai, lai panāktu noteiktu mērķi.

NOBEIGUMS
Mobings ir fenomens, kas jāskata kompleksi neatdalot tā radītās sekas no cēloņiem. Mobings ir nopietns psihoemocionāls darba risks, kam Latvijā diemžēl netiek pievērsta pietiekami liela uzmanība, jo to ir grūti identificēt un izmērīt, kā arī ir vērojama zema cilvēku informētība par cilvēktiesībām, t.sk. darba tiesībām un iespējām risināt darba strīdus ārpus tiesas.
No līdz šim veiktajiem pētījumiem par darba vides riskiem var secināt, pat ja darbinieki ar mobingu, dažādām tā izpausmes formām darbavietā saskaras, viņi to neuzskata par pietiekami nopietnu risku viņu veselībai, lai meklētu palīdzību.
No mobinga cietušie darbinieki pēc palīdzības nevēršas arī tāpēc, ka tas ir bijis pārāk liels un smags pārdzīvojums, kuru vēlas pēc iespējas ātrāk aizmirst.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1387465
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties