Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:893374
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Kollektivizācijai raksturīga ir pilnīga privāto uzņēmumu atcelšana un centralizētās ekonomikas izveide. Ekonomiku kontrolē tikai un vienīgi valsts. Tā bija arī padomju savienības pieņemtā politika, kurā zemnieki bija spiesti pamest savas saimniecības un pievienoties lielājām saimniecībām, ko kontrolē valsts. Notika strauja industrializācija un tādējādi notika piespiedu kolektivizācija. Viņi uzskatīja, ka valsts kontrolētas, lielās rūpniecības būs spējīgas darbu panākt daudz efektīvāk.
Totalitārisms ir valdības forma, kas nepieļauj indivīda brīvību un kurā valsts cenšas kontrolēt indivīda dzīvi. Totalitārismam raksturīga kontrole izmantojot represijas un vardarbību, ja cilvēks nepakļaujas. Totalitārai valstij ir mērķis, kurš ir jāsasniedz neatkarīgi no izmaksām. Nedrīkst būt pretrunā ar valsti, bieži vien totalitārā valstī pastāv cenzūra un par to var tikt sodīts, arī vardarbības izmantošana sodīšanai nav aizliegta lieta totalitārā valstī.

Kāda ir korelācija starp tautu un leģitimitāti?
Leģitimitāte ir varas likumība, kas ir ļoti nozīmīgs aspekts politikā. Jebkādi likumi vai pilnvaras stājas spēkā tad ja tās ir leģitīmas. Tā ir vara, ko veido likums. Tauta ir cilvēku kopums ar līdzīgām vai vienādām interesēm, Tā sastāv no cilvēku grupas, kuri dzīvo vienā valstī ar kopīgu kultūru, valodu un vēsturi. Lai kāds likums vai kāda pilnvara kļūtu par leģitīmu, tam ir jākļūst pieņemtam tautā. Ar leģitimitāti valdība mēģina nodrošināt to, lai pieņemtie lēmumi tiktu atzīti par pareiziem un taisnīgiem. Pēc cik leģitimitāte ir likumība, valdība cenšas pierādīt, ka tās darbojas likumīgi, lai nodrošinātu savas tautas uzticību. Leģitimitāte padara valsts tiesības par zināmām un pieņemtām, tādējādi valsts ir gatava rīkoties izmantojot tieši leģitīmās tiesības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1371139
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties