Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:975775
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.05.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Uz pasaules ir ļoti daudz cilvēku un ikviens ir kā atsevišķa, maza pasaulīte, kurā valda savi likumi un uzskati, apkārtējās pasaules savdabīga uztvere un izpratne. Tāpēc nav iespējams sniegt viennozīmīgu atbildi uz izvirzīto jautājumu. Katrs radīs savu atbildi un dīvainākais ir tas, ka ikvienā no tām būs daļa patiesības, jo cilvēkiem ir atšķirīgas izpratnes par to, kas ir laime, kas ir kultūra un attīstība. Lai spētu atbildēt uz šo jautājumu, centos noskaidrot, ko tad patiesībā nozīmē un ko sevī ietver jēdzieni laime, attīstība, kultūra.
Laime – morālās apziņas jēdziens, kas apzīmē tādu cilvēka stāvokli, kas atbilst viņa vislielākajai iekšējai apmierinātībai ar savas esamības apstākļiem, dzīves pilnīgumam un jēgai, savas cilvēka misijas pildīšanai. Laime, tāpat kā sapnis, ir ideāla jutekliska un emocionāla izpausme, taču atšķirībā no tā apzīmē nevis cilvēka tieksmes, bet šo tieksmju realizēšanos. Laimes jēdziens nevis vienkārši raksturo noteiktu konkrētu objektīvu vai subjektīvu cilvēka stāvokli, bet izsaka priekšstatu, kādai jābūt cilvēka dzīvei un kas viņu aplaimo. Tāpēc šim jēdzienam ir normatīvs un aksioloģisks1 raksturs. Laimes saturs tiek saprasts atkarībā no tā, kā tiek izprasta cilvēka dzīves misija un jēga. Laimes jēdzienam ir vēsturiski šķirisks raksturs; vergturis, feodālis, vergs, dzimtcilvēks tajā ietvēra dažādu jēgu atbilstoši saviem dzīves apstākļiem un interesēm. Laimes kategorijai morālās apziņas vēsturē bija divējāda jēga. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties